De când am renunțat la scaunul de prezentator de știri, cea mai mare bucurie a mea era că pot în sfârșit să înțeleg conceptul de weekend și că pot să dorm până târziu măcar atunci. În timpul săptămânii mă trezesc la 7, pentru că trebuie să-i pregătesc pe Alex și Alesia de școală, așa că vinerea abia așteptam să vină weekend-ul și eram foarte fericită că pot în sfârșit să stau mai mult în pat. De câteva luni am rămas cu bucuria dormitului numai duminica, pentru că Alesia s-a înscris la Școala de Televiziune și în fiecare sâmbătă avem programul făcut.
Nu pot să mă plâng prea mult, până la urmă eu am dus-o să se înscrie, așa cum pe parcursul anilor și eu, și tatăl ei am încurajat-o să facă tot felul de activități. Până acum a fost la: actorie, jazz, qwan ki do, canto, șah echitație, gimnastică… Și asta doar din ce îmi amintesc. Am lăsat-o să încerce orice i-a plăcut și nu am forțat-o să continue cu ceva din momentul în care a decis să se oprească. E destul de enervant să-ți dai programul peste cap și să străbați jumătate de oraș ca s-o duci la ceva și să-ți spună acolo că nu mai vrea să participe, dar nu vrem să punem nicio presiune pe ea. A făcut toate activitățile pentru că ea le-a ales, pentru că a avut o pasiune temporară pentru ele, nu am dus-o nicăieri să facă neapărat performanță, ci să vadă ce i-ar plăcea mai mult. Am vrut să descopere; orice activitate de acest gen îl va ajuta pe copil să fie mai creativi, să învețe să se adapteze mai ușor, să lucreze în echipă și poate, în cele din urmă, să-și descopere adevărata pasiune. Alex a făcut și el baschet, fotbal, pictură, teatru, dar acum e deja în clasa a 6-a și timpul nu îi permite să se mai implice în foarte multe activități extrașcolare.
Și eu eram foarte fascinantă de activitățile extrașcolare când eram mică și am făcut patinaj, tenis și gimnastică, pentru că atunci toată lumea visa să devină Nadia Comăneci. La gimnastică nu eram la fel de talentată precum Alesia, dar de patinaj eram foarte încântată. Țin minte că mergeam singură pe la 5 ani. Părinții mei erau la serviciu și nu aveau timp să mă ducă, așa că plecam de acasă și doar rugam pe cineva să mă traverseze strada și să mă închidă la patine când ajungeam acolo. În vacanțe și în weekend mai mergeam la schi, la Sinaia însă, deși știu să merg foarte bine, nu mi-a plăcut niciodată în mod deosebit.
Copiii noștri au șansa să exploreze mult mai multe domenii decât am făcut-o noi și cred nu ar trebuie să stăm între ei și dorința aceasta, mai ales dacă nu există niște constrângeri financiare. În foarte multe locuri, activitățile pentru copii se desfășoară în mod gratuit.
Săptămâna trecută am fost la deschiderea oficială a Clubului Copiilor Mihai Eminescu, destinat copiilor care locuiesc sau studiază în unitățile de învățământ din Sectorul 2 și am văzut de la copii de 3 anișori până la copii la liceu, cu toții foarte entuziasmați și talentați. Am făcut un tur al întregului Club, care este foarte mare ca spațiu, și am fost așteptați cu momente foarte impresionante de canto, karate și dans.
FOLLOW ME
Programul de cursuri încă nu este definitivat și se mai acceptă înscrieri, momentan având ore de: cursuri de canto muzică ușoară, canto muzică populară, cor, pian, chitară, tobe, balet, dansuri populare, pictură, actorie, gimnastică aerobică și karate. Clubul are activitate tot anul, chiar și în vacanța de vară, așa că cei mici nu sunt nevoiți să lipsească 3 luni și să-și iasă din ritm. Mi-a plăcut mult ce am văzut acolo, profesorii erau foarte calzi, se vedea că deja s-au atașat copiii de ei și cred că au stabilit un model de urmat și pentru celelalte sectoare, dar și pentru alte orașe.
Încercați ca atunci când îi duceți undeva să țineți cont de ceea ce își doresc ei, pentru că e important să meargă acolo cu plăcere și să vadă totul ca pe o distracție, nu ca pe o sarcină în plus. Nu trebuie să vă temeți că o activitate extrașcolară l-ar face să nu mai acorde atenție școlii, pentru că șansele sunt foarte mari ca un copil care își dorește foarte mult să-și urmeze pasiunea să devină mult mai focusat și mai disciplinat și cu școala. Cu cât sunt mai mici copiii, cu atât le va fi mai ușor să învețe și să poate chiar să pornească la drum spre o carieră în domeniul artistic sau sportiv.
Aștept să îmi spuneți în comentarii ce activități extrașcolare au făcut copiii voștri și ce le-a plăcut cel mai mult.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.
Hai cu mine pe:
Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun
Momentan nu avem alte activitati extrascolare, in sfarsit ne-am acomodat cu grădinița 🤗
Fotbal.Practica și în prezent
Cat de fain!
Am vrut sa ajut la inaugurare, insa planetele nu s-au aliniat. O idee geniala.
Momentan suntem la tara si vopsim stupii albinutelor. Copiii sunt incantati.