16 activităţi ieftine şi relaxante pe timp de vară

16 activităţi ieftine şi relaxante pe timp de vară

Deși este perioada concediilor, tu nu ai reuşit încă să evadezi?

Fie că urmează să pleci, dar mai ai de aşteptat, fie că bugetul se face vinovat de faptul că sunteți acasă, am să vă propun câteva activităţi foarte interesante, distractive şi relaxante, pe care le puteți face aproape de casă şi al căror cost să nu se simtă în portofelul vostru.

16 activităţi ieftine şi relaxante pe timp de vară

Chiar dacă de unele ați auzit de la prieteni sau ați văzut la televizor, sunt activităţi pe care le aveți la îndemână şi pe care trebuie să le faceti măcar o dată în viaţă. Iar acum este timpul să le încercați. Nu spun că toate sunt foarte ieftine, dar puteți fi siguri că nu vor costa cât o vacanţă clasică.

 • Plimbă-te cu bicicleta. Fie că alegi parcul sau vreo drumeţie pe drumurile de ţară, departe de poluare şi de agitaţia oraşului, la finalul zilei, te vei simţi ca nou. Şi nu pleca sigur(ă)! Ia-ţi cu tine şi prietenii şi copiii, în gaşcă totul este mai distractiv!
 • Joacă tenis sau aleargă. Din punctul meu de vedere, sunt cele mai eficiente modalităţi prin care te poţi relaxa total. Dacă la tenis trebuie să te concentrezi pe joc, îţi pui în mişcare fiecare muşchi, la jogging faci acelaşi lucru, dar te relaxezi şi te eliberezi de stres.
 • Mergi la piscină şi înoată. Fie că alegi o piscină din oraş sau vreun bazin sportiv, ori alt loc în care poţi înota, fă acest lucru de cel puţin câteva ori în vara aceasta. Te vei relaxa şi te va ajuta să îţi menţii silueta, ca să nu mai vorbesc că te scapă de stres.
 • Mergi la un centru de echitaţie şi călăreşte. Este un sport nobil pe care fiecare ar trebui să îl încerce măcar odată în viaţă.
 • Organizează un grătar sau un picnic alături de familie şi prieteni. Sunt locuri special amenajate în parcuri şi în apropierea oraşului în care poţi face acest lucru. Dincolo de distracţia de a găti alături de cei dragi, vei avea parte şi de o masă foarte sănătoasă, cu condiţia să nu mănânci prea mult şi ca legumele de sezon să se regăsească şi  în meniu.
 • Fii vedetă la o şedinţă foto aşa cum îţi doreşti. Niciodată nu este prea târziu să organizezi o şedinţă foto alături de oamenii dragi inimii tale. Nu aştepta evenimente speciale în viaţă pentru acest lucru. Sună un fotograf profesionist, suna-ţi prietenii şi cheamă-i într-un loc draguţ în care să vă jucaţi în cadrul şedinţei foto. La fel, puteţi face şi un video pe care să îl regizaţi împreună.
 • Vizitează oraşul la pas. Am devenit cu toţii prea grăbiţi şi foarte comozi, alegem maşina ca mijloc de transport şi uităm cum este mersul pe jos, iar, în graba noastră, nu observăm lucrurile frumoase ce se ivesc în drumul nostru. Mergi la o plimbare prin centrul oraşului, dar la pas. Şi neapărat cu o cafea bună sau o limonadă în mână, deschide ochii şi privește arhitectura oraşului şi oamenii.
 • Studiază oamenii. Ocupă un loc la o terasă pe lângă care să se circule şi, cum stai relaxată la masă, priveşte trecătorii, încearcă să descifrezi ce gândesc, dacă sunt trişti sau fericiţi, prezenţi sau absenţi. Poate nu vei descifra ce gândesc oamenii, dar va fi amuzant.
 • Mergi la filme în aer liber. Vara se organizează cinematografe în aer liber. Este altceva şi este foarte plăcut.
 • Citeşte o carte pe iarbă. Alege o zi în care să nu faci nimic altceva şi citeşte pe iarbă. Dacă nu termini de citit în ziua respectivă, revino în natură. Poţi încerca să citeşti şi în hamac.
 • Vezi răsăritul din parc. Toată lumea a văzut răsăritul de la mare, dar acelaşi lucru îl poţi face şi din parc. Trezeşte-te foarte dimineaţă şi mergi la alergat înaintea soarelui. Senzaţia nu poate fi descrisă în cuvinte.
 • Pleacă la mare sau la munte cu cortul. Sunt campinguri foarte frumoase în care vei descoperi oameni foarte interesanţi care fac acelaşi lucru. Este inedit şi relaxant, iar taxa de cort este una mică.
 • Fă-ţi curat în dulapul de haine şi donează ceea ce nu mai porţi. Sigur ai haine pe care nu le mai porţi de câţiva ani, chiar dacă sunt în stare foarte bună. Sortează-le şi dă-le prietenilor sau altor oameni care au nevoie de ele. Pe lângă bucuria pe care le-o faci lor, îţi eliberezi dulapurile pentru următoarele lucruri pe care ţi le vei cumpăra.
 • Pictează. Nu trebuie să fii Picasso ca să faci asta. Şi nici nu trebuie să ai talent ca să te distrezi. Este un mod excelent de relaxare! În final, poate descoperi că te pricepi, dar dacă nu încerci, nu ai de unde să ştii.
 • Plantează flori în ghiveci acasă sau în curte, ori în faţa blocului.
 • Plantează un copac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.