Ce activități poți să faci cu copiii atunci când e urât afară

Ce rol au părinții în stimularea imaginației și creativității? La o analiză rapidă ai spune că e ca și cum vrei să aprovizionezi albina cu miere. Copiii sunt un izvor nesecat de imaginație. Însă atunci când vine vorba de creativitate, părinții pot fi cei care să se asigure că proiecțiile copiilor au totuși o finalitate. Nu spun că scopul nostru este să îi împiedicăm să rămână exclusiv niște visători. Sunt convinsă că mai devreme sau mai târziu visele lor își găsesc o construcție în care să se adăpostească. Nici dacă îi arăți chitara sau masca chirurgicală de mic în fiecare zi nu ai avea siguranța că devine muzician sau doctor. Sau poate devine și te urăște toată viața că face ceva ce nu și-a dorit.

Poate că încerc să spun că eu aș fi vrut pentru mine ca acea construcție să mi se arate mai devreme. Sau să o simt, văd eu mai repede. Iar acum avem mai puține scuze ca înainte pentru lipsa de implicare activă în a fi o punte între imaginația și creativitatea copiilor noștri. În primul rând ai la dispoziție mai multe informații, sunt libere și la îndemâna oricui și, nu în ultimul rând, avem tehnologia de partea noastră.

Fiicei mele îi place să coloreze. Iar săptămâna aceasta a avut temă de la grădiniță să lucreze cifra 4. Cum mi-am tocit și epuizat imaginația m-am gândit să mizez pe creativitatea profesioniștilor. Cu o imprimantă am rezolvat ambele provocări într-un mod în care fiica mea să fie încântată. Noutatea va stimula întotdeauna imaginația copiilor. Iar dacă ideea voastră e bună, ar putea vorbi chiar de creativitate. Să nu vă imaginați că nu are 100 de cărți de colorat și că nu am făcut împreună 1000 de cifre 4. Dar așa a simțit și Alesia să face totul de la 0. Cartea de colorat făcută cu mâinile ei (a fost o ramă foto scoasă la imprimantă, dar așa a vrut ea, aia am făcut). Iar matematica asta de începători a părut chiar amuzantă în acest fel.

Există și o modalitate prin care să faci asta destul de ușor cu ajutorul Canon. Nu numai că am folosit imprimanta lor, dar am lăsat și platforma Creative Park să îmi fie ghid și inspirație.

Și cum ne apropiem de Halloween, una dintre sărbătorile de import preferate ale Alesiei, care nu prea se teme de nimic, a început deja să exerseze. Platforma are o rubrică dedicată evenimentului. Așa că am reprodus repede o căsuță de Halloween, să ne intrăm în mână. Am scos și câteva poze de vacanță direct de pe Facebook și deja povestește la toată lumea ce gadget avem acasă. În 30 de minute de joacă am acoperit și tema de școală, și hobby-ul, dar și distracția. Iar imprimanta care are și scanner și copiator și ecran tactil face mai toată treaba. În plus, e rapidă și pare-se și economică, pentru că după toată distracția nu am rămas fără tonner. Înțeleg că asta e un lucru bun. Apoi mai rămâne să te bucuri de rezultat. Asta nu face. 🙂

Eu am fost foarte încântată de rezultat. Așa că împărtășesc cu voi și promoția pe care o are Canon, care v-ar putea face cadou imprimanta. La cumpărarea oricărei imprimante Canon din promoție veți primi un voucher suplimentar de 50 GB pentru Canon Irista – platforma de stocare online.

0 comentarii pe “Ce activități poți să faci cu copiii atunci când e urât afară

  1. Ion says:

    Zincul este necesar pentru simțuri, precum gustul și mirosul, contribuie la menținerea bunei stări a pielii și părului, acționează asupra reproducerii și sexualității. Eu, toamna, fac o cura de 3 luni cu ZINKIT® 10 ,cate doua comprimate efervescente pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.