La Sinaia, a doua mea casă se numeşte Boutique Belvedere

La Sinaia, a doua mea casă se numeşte Boutique Belvedere

1-20-1024x683-6095709
Am găsit, la Sinaia, hotelul în care mă simt ca acasă. 
M-aţi tot auzit că, ori de câte ori vreau să evadez din tumultul oraşului, dau fuga la Sinaia. Este un obicei pe care l-am deprins de la părinţii mei. De când mă ştiu, mama ne făcea bagajele mergeam pe Valea Prahovei pentru a ne relaxa. Pentru mine şi pentru Ana, sora mea, era o bucurie. Aerul curat al acestei zone, renumit în toată lumea pentru calităţile sale terapeutice contra unor afecţiuni ca astmul, bolile respiratorii şi multe altele, despre care vă voi vorbi într-o altă postare, ne-au făcut să revenim aici de sute şi sute de ori. Am atât de multe amintiri de la munte, încât mi-ar trebui multe zile pentru povestit. Ştiţi şi voi că cele mai mari peripeţii sunt când ne cazam. De-a lungul anilor, ne-am cazat la multe hoteluri, pensiuni şi vile din zonă. Multe ar fi de spus…
Până într-o zi în care am descoperit Hotel Boutique Belvedere. Ştiţi sentimentul acela pe care îl ai atunci când ajungi într-un loc frumos, cald, încărcat cu energie pozitivă, dar mai ales curat, cu aer proaspăt, în care totul este perfect? Ei bine, aşa a fost din prima clipă în care am păşit pragul acestei locaţii.
1-6-1024x683-8193075
Ce mi-a plăcut cel mai mult la Hotel Boutique Belvedere?
Păi…să zicem că îmi place… absolut totul! Nici nu e de mirare nota pe care o are pe Booking: 9.5. Unul dintre clienţi scria despre Boutique Belvedere Sinaia că este „un loc excelent! Bine plasat, liniştit, un colectiv de mare excepţie. Felicitări!” Iar eu subscriu. Şi vă recomand din toată inima să încercaţi să poposiţi aici. Este o locaţie de 4 stele, situată la doar 800 de metri de Castelul Peleş şi la 1 km de centrul oraşului. Zona de schi este la 1,5 km.
 
Dar, peste toate acestea nimic nu se compară cu servirea şi, mai ales, cu mâncarea din restaurantul hotelului. Mereu proaspătă, este preparată de bucătari cu experienţă, care transformă fiecare fel de mâncare într-un preparat unic, pe care nu ai cum să nu îl savurezi şi la care să te gândeşti mult timp după ce l-ai mâncat. Nu cred că aţi mâncat vreodată o supă cu găluşte de casă. Şi la cină! Iar deserturile….
 
Nu mai are rost să vă spun că de fiecare dată când îmi petrec câteva zile la Sinaia refuz să mă urc pe cântar, dar efectiv nu mă pot abţine. Preferata mea este supa cu găluşte. O ador şi eu şi, mai nou, o comandă şi copiii.
Am întrebat-o pe doamna care deţine hotelul de ce găluştile acestea ies atât de pufoase şi de ce au culoarea aceea specială. Răspunsul m-a uimit: Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi dai din ceea ce eşti!”. Proverbul care mi-a rămas întipărit în suflet şi care mă face să mă gândesc de ce este locul în care mă simt ca acasă.
1-11-1024x683-8228172
Acum, în timp ce scriam aceste rânduri, mi-am amintit o scenă foarte dragă inimii mele. Mă aflam la masă cu nişte prieteni, în resturantul NOEL aflat în incinta hotelului. La o masă lângă noi era o familie cu un copilaş de vreo 4 anişori. Mama nu ştia ce să comande pentru copil şi îl tot întreba ce vrea să mănânce. Copilul se răsfăţa şi evita răspunsul. Atunci, a trecut pe lângă masă soţia proprietarului şi a întrebat-o pe mamă dacă nu doreşte pentru cel mic un bol cu supă de tăiţei de casă „făcută special pentru nepoţii săi”. Rar mai găseşti oameni care îşi răsfaţă clienţii aşa cum fac cu proprii lor copii.
Am aflat, mai târziu, că de aprovizionare se ocupă chiar proprietarul, care apreciază foarte mult calitatea şi pune mare accent pe provenienţa alimentelor pe care le folosesc bucătarii săi. De aceea, el face piaţa la două zile, ca totul să fie cât mai proaspăt. Iar de gătit, se găteşte pentru câţi oaspeţi are în hotel. Toate produsele sunt bio, la fel ca şi ouăle care sunt de ţară. 
1-22-1024x683-6123430Aş putea să vă spun multe lucruri minunate despre acest loc superb, care mie mi-a intrat la suflet, dar cred că cel mai bine este să vă convingeţi personal. Preview-ul virtual îl puteţi accesa aici.
Sejur de poveste vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.