Limonada, mon amour!

Limonada, mon amour!

Nu-mi imaginez vara fără limonadă. Fie vorba între noi, nici iarna nu prea fac rabat de la ea, dar parcă vara o beau cu mai multă poftă și zel 😀 Ce poate fi mai binevenit pe căldura toropitoare, la mare, la piscină, la terasă sau chiar la birou, de-a dreapta laptopului? Mai ales că e o băutură care se prepară și foarte ușor. E extrem de tonică, vitaminizantă, iar, dacă nu exagerați cu zahărul sau mierea (evident că vă puteți lipsi întru totul de ele), poate fi și un foarte bun detoxifiant.

img_9462-6979436

Iată aici și un top 3 al rețetelor mele preferate, pe care le pregătesc aproape zilnic și într-un timp record:

Limonadă cu lămâie, mentă, zahăr brun şi apă minerală. Stoarceţi lămâile şi amestecaţi zeama cu zahărul până ce acesta se topeşte. Tăiaţi frunzele de mentă nu foarte mărunt, dacă vreţi le puteţi rupe cu mâna, şi puneţi-le în carafă, turnaţi zeama de lămâie îndulcită şi apa minerală. Pentru decor, dar şi pentru aromă, puteţi pune şi câteva felii de lime. Se lasă la frigider şi se bea cu gheaţă.

Limonadă cu pepene roşu, lămâie şi mentă. Aveţi nevoie de un pepene mai mare care a fost ţinut la frigider, 2-3 lime, zahăr sau miere, mentă. Nu se pune apă, dar dacă doriţi puteţi pune şi un pahar de apă minerală. Curăţaţi de sâmburi pepenele şi stoarceţi-l cu un storcător. Peste sucul obţinut se pune zeama de lime, mierea şi menta. Se amestecă bine şi se bea cu gheaţă sau după ce a fost lăsat la frigider.

Limonadă cu căpşune. Aveţi nevoie de sucul de la o lămâie zemoasă, 2-3 lime stoarse, 1 kg de căpşuni pe care le spălaţi şi le stoarceţi, zahăr brun şi apă plată sau minerală, în funcţie de preferinţe. Amestecaţi toate ingrendientele şi lăsaţi la rece sau puneţi fulgi de gheaţă. Un secret pentru realizarea acestei băuturi este să curăţaţi căpşunile şi să puneţi zahăr peste ele, apoi să le lăsaţi câteva ore la frigider – astfel, îşi vor lăsa siropul. Apoi le pasaţi şi le amestecaţi cu celelalte ingrediente.

Să aveţi o vară gustoasă şi răcoritoare! 🙂

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.