Malvina Cservenschi:“Sunt conștientă de ceea ce primează, de fapt, în viața mea”

Vă promiteam la începutul lunii martie patru întâlniri cu patru femei pe care le admir atât eu, cât și o lume întreagă. Cu un mic decalaj, iată că am ajuns și la cea de-a patra dintre ele, pe care am avut plăcerea să o intervievez, nimeni alta decât Malvina Cservenschi. Sau, simplu, Malvina. Un nume la fel de pregnant și de memorabil precum persoana care îl poartă. Malvina zâmbește în permanență și are un magnetism care te fură imediat. De fapt, așa cum spune ea însăși, totul vine din starea de bine pe care o poartă mereu cu ea și pe care o proiectează asupra a tot și a toate. Și-a început cariera la pupitrul știrilor, iar acum are unul dintre cele mai solide business-uri din România. A fost un pionier și este considerată una dintre cele mai stylish femei din România. O admiră pe Audrey Hepburn și crede că armonia interioară este cheia oricărei reușite. Mai multe, însă, în rândurile de mai jos.

 

Martie a fost luna femeilor, luna în care doamnele sunt omagiate și răsfățate. Ce înseamnă femeia pentru tine?

Cred că femeile sunt sau ar trebui omagiate în fiecare zi. Răsfățate, iubite, apreciate, respectate, chiar venerate. Femeia este – dacă vezi evident partea bună și frumoasă a vieții așa cum fac eu – armonia, viața, binele, căldura, înțelegerea, vivacitatea, completarea, lumina, bunătatea…

 

Există „femeia perfectă” ?

Da, există femeia întreagă, completă și perfectă pentru jumătatea ei, pentru copiii ei, pentru părinții ei. Și pentru ea.

O femeie pe care o admiri. De ce?

Audrey Hepburn. E de ajuns să te uiți în ochii ei, la structura feței și alura corpului. Are o anume relaxare combinată cu siguranța, liniște și încredere, dar și o jovialitate extraordinară. Să știi să te bucuri de viață, să o trăiești cu adevărat… asta este demn de admirat.

Sunt trei ipostaze cu care ne întâlnim toate: femeia la serviciu, femeia în oraș și femeia acasă. Spune-ne câteva secrete – cum ar trebui să se poarte femeile în aceste situații? Cum sunt aceste „roluri”?

La serviciu sunt leader și manager: creez, organizez, ascult, dirijez, calculez, verific. Acasă mă relaxez, uit, iubesc, gătesc, fac curat (ca formă de relaxare), lenevesc, mă joc, dorm.  Secretul este să lași la o parte munca de peste zi  în momentul în care intri în casă…. Urgențele reîncep a doua zi  la cafeaua de dimineață. E frumos să-ți începi ziua devreme cu un to do list, un mic plan și apoi să te apuci de treabă în ordine, pe rând și până la capăt.

Care este cea mai mare realizare a ta de până acum?

Mulțumirea provine din faptul că am o  carieră în televiziune și satisfacția că am pus pe roate un business excelent.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Care este cel mai mare vis al tău?

Să stau acasă și să am grijă de copii, să plantez flori, să călătoresc, să fiu iubită și să iubesc. Asta m-ar împlini complet.

Trei cuvinte care te caracterizează. De ce?

Firească, feminină, caldă, cinstită, ambițioasă, organizată, devotată….și nu am spus eu asta, ci două persoane foarte dragi, care mă cunosc foarte bine.

Care este obiectul tău preferat?

Nu sunt atașată extraordinar de mult de obiecte. Când m-ai întrebat, gândul m-a dus la Jophiele, un înger care doarme cu mine de câțiva ani. M-am gândit apoi la Soho, pisicul care ne pupă în fiecare dimineață și ne așteaptă acasă la ușă când ne întoarcem. Cred că ador șemineul din living pe care mi l-am dorit foarte mult… creează o atmosferă atât de caldă.. în rest… sunt lucruri mici, dar care mă fac să mă simt bine și au o semnificație pentru mine:  crema care mă hidratează, oala cu fund dublu primită în dar de la mama și în care gătesc cel mai bine, primul bănuț de sur pe care l-am produs, o iconiță cu Fecioara Maria și pruncul, casa în care locuiesc, mașina, laptopul. Sunt recunoscătoare că îmi fac viața frumoasă, însă, sunt extrem de conștientă de ceea ce primează, de fapt, în viața mea.

Locul preferat…

Natura, malul mării, acasă în living pe fotoliu în fața șemineului, terasa casei.

Ce admiri la mama?

Căldura și bunătatea și faptul că vede bine în tot. Asta au făcut-o să rămână tânără atât la interior, cât și la exterior. Apreciez felul în care a păstrat o armonie perfectă în familie și în viața noastră, apreciez iubirea permanentă și continuă pe care ne-a oferit-o.

Ai renunțat de ceva vrema la pupitrul știrilor. Ai simțit că e vremea unei schimbări, că există mai multă stabilitate într-un business al tău sau a fost ceva ce a venit natural?

A venit natural. Business-ul s-a suprapus ceva timp cu munca în televiziune și a căștigat clar business-ul. Există o satisfacție foarte mare în a face ceva care să dăinuie în timp, care să facă lumea fericită, să bucure. Este motivant să știi că se îndeplinesc dorințe, că dai șanse unor oameni care la rândul lor te ajută, îți întregesc munca și de la care înveți la rândul tău. Este atât de interesant să dezvolți un produs care era atât de nou pe piața românească, este impresionant să vezi câte persoane sunt inspirate de munca ta și îți preiau toate ideile și pașii. Este măgulitor, până la urmă, să realizezi că ai dat startul.

 Malvensky a evoluat incredibil și crește de la un an la altul, cu fiecare nou proiect. De la brățări la coliere, la colecția de diamante, mai apoi la eșarfe. Unde îți găsești ideile, inspirația, energia?

Sunt adepta progresului, a evoluției, sunt într-o continuă căutare, descoperire, reinventare. Îmi place să creez pentru că mă inspir din oameni, din nevoile lor, ale mele. Mă inspiră natura, pietrele, aurul, materialele, informația bună.

 

 Cum arată, cum este pentru tine femeia Malvensky?

O femeie  ingenioasă, interesantă, care se gândește la ea, care se cunoaște foarte bine, care face cadouri, căreia îi place să investească în câteva bijuterii originale  pe care să le poarte toată viața, care este un model pentru cei din jurul ei, pentru că îi place să aibă momentul ei de aur.

 

Crezi că accesoriile sunt un pivot al ținutei unei femei?

Cred că acesoriile completează o necesitate a femeii de a se înnoi în permanență, de a avea ceva prețios al ei. Ceva mic și auriu sau un mic diamant vor completa perfect orice ținută.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.