Când luați un animal de companie copiilor, îl luați de fapt pentru voi

Au trecut mai bine de două luni de când familia noastră s-a extins și avem un nou membru, pe Googie, care ne-a cam dat puțin socotelile peste cap.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Nicholas a împlinit de curând doi ani și mă bucuram mult că am trecut cu bine peste această perioadă, fără nopți nedormite și cu plânsete. Nicholas 1 – Googie 0, pentru că în prima lună a plâns non stop noaptea, ne trezea, venea peste noi, ne lăsa „cadouri”. O adevărată bucurie, vă zic :))

Nu pot însă să nu recunosc că este extrem de drăgălaș și m-am atașat super repede de el. Copiii îl iubesc și ei la nebunie, deși între el și Nicholas s-a creat o mică rivalitate :)). În primele zile, cum ieșea puțin din raza mea vizuală, cum îl trăgea de coadă. O data l-am găsit chiar încercând să îl bage în vasul de la toaletă. Nu știu dacă era felul lui de a il iubi sau s-a supărat că i-a luat altcineva rolul de cel mai mic din casă, dar am trecut prin ceva peripeții.

Planul inițial era ca Googie să doarmă cu Alesia, tocmai ca ea să nu mai vină noaptea peste noi. Din păcate nu am putut da facem asta pentru că fiind micuț, noul nostru prieten nu avea o atracție prea mare pentru ped pad uri și făcea pipi peste tot, marea lui pasiune fiind covoarele și paturile.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Să nu credeți că nu i-am spus Alesiei de un milion de ori că va fi responsabilitatea ei dacă își dorește un cățel. Ca orice copil, a zis da, da, da până i l-am adus.

Dar cine crești ca a primit de fapt toate sarcinile? Ați ghicit, mama!

Recunosc că le mai împart totuși și cu soțul meu care l-a mai dus de câteva ori la veterinar. Dar de câte ori îl rog să facă ceva îmi amintește că el este singurul care nu a vrut cățel în casă, dar care s-a procopsit cu drumurile.

Goggie e puddle toy, o rasă superbă, dar și foarte sensibilă. Eu mi-aș dori mult să rămână așa mititel cum e acum, să îl iau pe sus și să fug cu el.

În septembrie, când copiii mergeau la școală, îl luam și pe el în mașină dimineața și stătea nemișcat la noi în brațe.

Cu siguranță nu regret că îl avem, poate doar că m-am lăsat puțin păcălită de Alesia care mi-a spus de un milion de ori că vrea un animaluț și că o să aibă ea grijă de el. Partea bună e că făcând eu toată treaba, Goggie s-a atașat foarte mult de mine, iar de câte ori mă supăra cineva din casă mă gândesc că măcar îl am pe Googie, iar el e cel mai ascultător.

Vă las aici un video simpatic pe care l-am făcut cu el, pe care vă rog să îl tratați, firește, ca pe un pamflet:

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Nu faceți cadouri animale de companie copiilor dacă nu discutați cu părinții lor înainte.

E minunat să ai un animalul în casă, îți schimba complet starea, e foarte jucăuș. Daaar e și o mare responsabilitate. Așa că vă sfătuiesc să țineți cont de faptul ca oricâte promisiuni ar face copiii e posibil sa sfârșiti cu niște sarcini în plus pe cap. Iar dacă vă gândeați că un animaluț, indiferent ce (cățel, pisica, hamster, iepuraș), e o idee bună de cadou pentru un nepot, verișor sau finuț, gândiți-vă de 20 ori înainte și discutați și cu părinții copiilor. E foarte posibil ca ideea frumoasa de cadou sa sfârșească prin a fi o responsabilitate în plus pentru părintele copilului.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “Când luați un animal de companie copiilor, îl luați de fapt pentru voi

  1. Asaftei Simona says:

    Iubesc animăluțele ,imi plac foarte mult ,dar eu locuind la curte îi țin afară cățeii,am și eu doi ,dar și două pisicuțe pe care le primesc în casă doar ziua ,noaptea le dau afară pentru că dacă le las în casă peste noapte îmi fac mizerie și nici nu se cere afară dacă nu le dau eu .Copii sunt înnebuniți după animăluțe ,fetițele mele toată ziua s-ar juca ,când cu pisicile ,când cu căței .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.