Monica Anghel: “E important să ne căutăm şi să ne găsim fericirea”

Monica Anghel: “E important să ne căutăm şi să ne găsim fericirea”

“În ciuda realizarilor mele profesionale, până să-l nasc pe Aviv, mi-am dat seama că, de fapt, nu făcusem nimic”

Monica Anghel a fost şi rămâne una dintre preferatele mele. Fără nicio urmă de îndoială, cea mai complexă cântăreaṭă cu care România se poate mândri, am fost plăcut surprinsă să o descopăr în calitatea de actriṭă extrem de talentată, dar şi ca om de radio. M-am bucurat să o văd în juriul “Te cunosc de undeva” şi mi-a certificat încă o dată convingerea: Monica Anghel este un om savuros. Vie, veritabilă, inteligentă, cu un simṭ al umorului desăvârşit şi un talent copleşitor. Calităṭi pe care cu siguranṭă fiul său, Aviv le va moşteni. Am întâlnit-o recent pe Monica şi nu am ezitat să o supun unui tir de întrebări.

Monica Anghel: “E important să ne căutăm şi să ne găsim fericirea”

Eşti una dintre cele mai complete femei de la noi. Eşti un artist complet, o voce puternica şi ai în spate o carieră de invidiat, apoi eşti o femeie realizată, ai acasă un băieţel deja măricel acum şi, nu în ultimul rând, arăţi senzaţional. Ai slăbit, ţi-ai schimbat look-ul şi parcă pe zi ce trece întinereşti. Crezi că există un secret pentru a fi fericit? Depinde fericirea de ceea ce facem sau ne putem educa în a fi fericiti?

Cred că fericirea depinde și de ceea ce facem, însă e foarte important să ne și educăm să fim fericiți. De asemenea, la fel de important e să ne căutăm și să ne și găsim fericirea. Asta mi se pare o chestiune de măiestrie. Trebuie să găsim acele lucruri în viețile noastre care chiar ne fac fericiți.

Te auzim dimineaţa la radio, eşti o bombă de energie, transmiţi viaţă, optimism, dincolo de aparatele de radio pare că radiezi de fericire, şi asta simt şi eu când te aud. Cum reuşeşti să rămâi mereu aşa plină de bucurie, să zâmbeşti în fiecare dimineaţă şi să ne faci şi pe noi, ascultătorii tăi, să fim la fel?

Pentru că mă simt extraordinar de bine în echipa de la radio. Sunt oameni bine intenționați, deștepți, cu simțul umorului, responsabili, cu care pot să comunic foarte ușor, oameni de la care am ce să învăț și suntem o echipă extraordinar de bine sudată.

Îţi e teamă să faci schimbări majore în viaţă?

FOLLOW ME

Dacă ești nevoit să faci niște schimbări majore în viață, nu trebuie să-ți fie teamă de ele. Trebuie să le accepți.

Întrebarea de mai sus ţi-am adresat-o tocmai pentru că nu pot să îţi ascund că te urmăresc de mult timp, şi îmi place foarte mult ce văd. Ai slăbit foarte mult într-un timp relativ scurt. Cum ai reuşit să scapi de kilogramele în plus şi să ai o formă de invidiat?

De trei ani și jumătate a apărut în viața mea și a soțului meu Aviv, copilul nostru. Cel mic îmi consumă foarte multă energie, ăsta probabil că este unul dintre motive. Un altul ar putea fi noua mea pasiune, descoperită acum un an de zile, echitația, care nu este deloc un sport ușor. Un alt motiv ar fi acela că, având timpul liber destul de redus, nu mai am timp foarte mult să stau la masa și… mănânc pe fugă.

Monica Anghel: “E important să ne căutăm şi să ne găsim fericirea”

Ce le-ai recomanda, cum le-ai îndruma pe femeile care te admiră şi vor să slăbească, aşa cum ai facut tu? Ai avut o reţetă sau ai avut o motivaţie, cum ai reuşit?

Eu niciodată n-am zis că vreau să fiu mai slabă. Nici fostul meu soț nu s-a plâns de felul cum arătam, și nici actualul meu soț, la început, nu a fost deranjat de faptul că aveam niște kilograme în plus. Și încă ceva, de când există lumea și pământul este vorba “puică grasă și frumoasă”. N-am auzit de expresia “puică slabă și frumoasă“. Eu sunt convinsă că în perioada interbelică aș fi făcut furori. Sau că aș fi fost cu siguranță una dintre preferatele lui Rubens. Eu niciodată nu m-am considerat mai prejos decât una mai slabă. De ce ne legăm mereu de kilograme? Hai să vorbim despre cele care sunt prea slabe… Dacă ești slabă nu înseamnă că arăți și bine. Ești slabă și ești crăcănată sau n-ai sâni deloc și atunci te duci și dai 3.000 sau 5.000 de euro sa-ți pui silicoane. Eu mă simt foarte bine așa cum sunt. Sunt o femeie echilibrată, normală, deșteaptă, inteligentă, stăpână pe mine și nu mă interesează ce spun unul și altul. Cui nu-i place de mine, să nu se uite la mine.

Ţi-ai schimbat radical şi look-ul. Recunosc că atunci când mă gândeam la tine te vedeam brunetă, şi nu m-aş fi gândit că îţi poate sta atât de bine şi blondă. De ce această schimbare?

Pentru că am filmat un întreg sezon, pentru o emisiune, cu o perucă blondă și mi-a plăcut foarte mult. Și, oricum, îmi propusesem ca, după 40 de ani, să mă tund scurt și să mă fac blondă. Și am făcut-o!

Monica Anghel: “E important să ne căutăm şi să ne găsim fericirea”

Ai un program anume de înfrumuseţare? Există anumite trucuri la care apelezi pentru a arăta bine şi pentru a îţi menţine frumuseţea tenului, pielii?

Da, mă demachiez cu ulei pentru bebeluși. Nu folosesc creme de hidratare, iar la un tratament facial cred că n-am mai fost de zece ani de zile.

Mergi des la salon, la SPA? Cum te îngrijeşti?

N-am eu răbdare de saloane, de SPA-uri… exclus!

Care sunt lucrurile care te relaxează?

Mă relaxează să mă joc cu fi-miu și să merg la echitație.

Eşti născută pe 1 iunie, în zodia Gemeni. Ai rămas în sufletul tău un copil frumos şi visător? Se ştie că Gemenii trăiesc viaţa la extreme, la tine este valabilă această teorie? Îţi plac extremele, trăieşti viaţa la extreme?

În sufletul meu sunt un copil și îmi place să fiu alintată de către cei din familie. Și eu, la rândul meu, îi alint pe ei. Așa am fost crescută, așa am fost învățată de mic copil. Același lucru îl fac și eu cu copilul meu, Aviv. Nu trăiesc viața la extreme, dar trăiesc intens fiecare clipă. Nu-mi plac extremele.

Care crezi că sunt lucrurile fără de care oamenii nu ar putea trăi?

Depinde de fiecare om în parte. Eu n-aș putea să trăiesc fără familia mea.

Monica Anghel: “E important să ne căutăm şi să ne găsim fericirea”

Cum vezi tu viaţa şi ce crezi că ne ţine pe linia de plutire atunci când avem impresia că lucrurile încep să ne scape de sub control?

Rațiunea ar trebui să ne țină pe linia de plutire și Cele 10 porunci care, din punctul meu de vedere, sunt principii de viață. Dacă toți ne-am ghida după aceste zece porunci, lumea asta ar fi mai frumoasă, mai decentă, mai luminoasă, mai sigură.

Nu am cum să nu te întreb de băieţelul tău, Aviv. Te-a schimbat în vreun fel venirea pe lume a lui Aviv?

Total. Până să-l nasc pe el, eram foarte mândră de realizările mele profesionale. Sunt cea mai premiată interpretă de muzică pop din România, cu 11 trofee internaționale, obținute la mari festivaluri în diverse colțuri ale lumii. Însă chiar în ziua în care l-am născut pe Aviv, pe 10 septembrie, mi-am dat seama că, de fapt, până să-l nasc pe el, nu făcusem nimic! El este, de fapt, cea mai mare realizare a vieții mele! Și pentru asta îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi!

Cum reuşeşti să te împarţi între muncă, radio, televiziune, muzică şi grija pe care o ai de băieţelul tău?

Reușesc să fac lucrul acesta, pentru că îmi dozez foarte bine orele din zi. Știu cum să mă organizez în așa fel încât să am timp întotdeauna pentru fiul meu.

Cum arată o zi obişnuită din viaţa voastră?

Depinde. Ne trezim, ne spălăm pe dinți, Aviv mănâncă, eu și soțul meu ne bem cafeaua, apoi eu și Aviv mergem la echitație sau la Aikido sau în parc, iar soțul meu se duce la cumpărături. Ne întâlnim la prânz acasă, mâncăm toți trei, apoi dormim toți trei, iar când ne trezim vedem pe unde mai mergem.

Am văzut că îl iei cu tine la radio, dar şi la alte evenimente. Îl vezi că ţi-ar călca pe urme?

Nu de asta îl iau cu mine, ci pentru că îmi doresc să petrec cât mai mult timp cu el. Lui Aviv îi place să vină cu mine pentru că este un copil sociabil, dar deocamdată nu înțelege din ce lume fac eu parte (râde). Și când își va da seama, probabil că își va dori să aleagă o altă meserie… deși, din păcate, în orice meserie există oameni răi, frustrați, orgolioși.

Îţi mai doreşti un copil ?

Da!

Cât de greu sau uşor este să fii mamă în zilele noastre?

Să fii mamă este o meserie care începe atunci când naști și nu se termină niciodată. Și mai cred că fiecare perioadă a avut greutățile ei. Nu cred că în alte perioade a fost mai ușor sau mai greu decât acum.

Monica Anghel: “E important să ne căutăm şi să ne găsim fericirea”

“Te cunosc de undeva!”, show din juriul căruia faci parte, se apropie de final. Cum a fost pentru tine, până acum, această experiență?

A fost o experiență interesantă. Am acceptat cu ușurință să fac parte din acest juriu, pentru că întotdeauna am fost un om vertical, care spune lucrurilor pe nume și care își asumă ceea ce gândește și spune. Probabil că uneori mi-am atras antipatii, alteori simpatii, dar asta este, eu mă culc liniștită noaptea, pentru că știu că sunt un om corect. La fel de corectă am fost și sunt în continuare față de toți membrii echipei.

Care este cel mai frumos gând/lucru pe care Aviv ţi l-a spus şi care te ajută să lupţi, să te ridici atunci când îţi este greu?

Serile trecute mi-a spus că sunt cea mai bună mamă din lume… Săptămâna trecută, am avut niște dureri de spate groaznice și mama mi-a pus niște ventuze și plasturi cu ardei iute. Atât de tare m-a durut când mi-a pus ventuzele alea, că am rămas fără respirație. El mi-a cuprins capul cu brațele și-mi spunea: “Gata, gata, mămicuța mea! Hai taci, mama, că-ți trece!”.S-a comportat ca un om matur, responsabil și grijuliu față de mama lui. Mă impresionează și mă topește fiecare asemenea gest din partea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.