12 motive pentru care îți cade părul

Te confrunți cu problema căderii părului? Iată care ar putea fi cauzele:

1. Stres 

Orice fel de fizica traumă:  intervenție chirurgicală, un accident de mașină  sau o boală gravă;  chiar și gripa poate provoca o pierdere temporara a părului. Părul are un ciclu de viață programat: o fază de creștere, faza de repaus și faza de cădere. „Când ai o perioadă de stres, poate șoca ciclul părului  mai mult păr în faza de cădere”, explică Marc Glashofer, un dermatolog din New York. Pierderea părului devine adesea vizibilă cu trei până la șase luni după traumă.Soluție: Vestea bună e că părul va începe să crească din nou odată ce organismul se recuperează.

2. Sarcina

Sarcina este un exemplu de tip de stres fizic, care poate duce la pierderea părului. Pierderea părului se produce în mai mare măsură după nașterea copilului. 

3. Lipsa de proteine

 

Dacă ai o dietă care nu include suficiente proteiene, organismul tău poate reacționa la aceste lipsuri cauzând căderea părului. Acest lucru se poate întâmpla după 2-3 luni din momentul în care ai renunțat la proteine. Pentru a remedia situația, trebuie să știi că poți lua proteine din carne, pește și ouă.
 

4. Prea multă vitamina A

Dacă iei suplimente, s-ar putea să depășești cantitatea zilnică de vitamina A de care are nevoie un adult (5000 UI) și să producă efecte adverse supărătoare. Dacă ai vreo bănuială că acesta ar putea să fie cauza căderii părului, renunță la suplimente pentru o perioadă cât să observi dacă apare vreo ameliorare.

5. Nivel scăzut de estrogen

Această problemă poate apărea mai ales în timpul sau după menopauză. Totuși, există și alte schmbări hormonale ce pot duce la căderea părului, cum ar fi administrarea de anticoncepționale.

6. Medicamentele

Tratamentele medicamentoase pe termen lung pot cauza pierderea părului. Dacă constați că ai o perioadă în care părul îți cade foarte mult și se suprapune cu perioada în care urmezi tratamentul, ar trebui să îi vorbești medicului tău despre asta pentru a găsi împreună o soluție.

7. Fumatul 

În cazul bărbaților, există studii care demonstrează acest lucru.

FOLLOW ME

8. Deficitul de fier

Dacă în organismul tău există o insuficiență de fier, părul tău nu are de unde să își ia vitaminele de care are nevoie și e predispus la cădere. Încearcă să reglezi niveul de fier din alimentație.

9. Ereditate

Dacă în familia ta există persoane care s-au confruntat cu astfel de probleme, se poate să fi moștenit și tu gena. Dacă la bărbați se întâmplă dintr-o dată, în cazul femeilor părul începe să cadă treptat și poți lua măsuri atunci când observi că se înrăutățește situația.

10. Slăbitul brusc

Dietele la care ne supunem „după ureche” ne poate afecta grav organismul, deoarece ne privăm de vitaminele și mineralele necesare.

Important este că există metode să rezolvăm aceste probleme, dacă luăm măsuri la timp! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.