Motivul pentru care TREBUIE să ARUNCI toată VESELA veche

Cu siguranță în bucătăria fiecăruia dintre noi încă se mai găsesc obiecte de veselă mai vechi decât am crede. Acesta nu este un lucru rău neaparat, însă, multe dintre ele ascund boli la care nu ne-am fi gândit până acum.

Aceste farfurii sau căni care au suferit mici accidente de-a lungul timpului și au rămas cu mici crăpături pe care le considerăm inofensive ascund murdărie și microbi care îți pot afecta sănătatea.

Motivul pentru care TREBUIE să ARUNCI toată VESELA veche

De altfel, pentru farfuriile sau obiectele de veselă care sunt vopsite, pericolul se întețește.Asta se întâmplă deoarece în compoziția vopselei folosită pentru acestea se regăsesc sărurile unor elemente dăunătoare (cobalt, bor, cadmiu). Atâta timp cât vopseaua este intactă totul este ok. Însă, dacă din cauza unui accident, spre exemplu farfuria s-a cioblit într-o parte afectând culoarea aceste substanțe toxice pot ajunge în mâncare, iar mai apoi în corp.

Cănile, paharele, castroanele și chiar farfuriile zgâriate sau cioblite se pot sparge atunci când torni ceva fierbinte în ele. Așadar, imagineaă-ți cât de neplăcut ar fi să ți se spargă în mână o cană cu ceai. Deci locul acestora este la gunoi, nicidecum la tine în bucătărie.

Deși putem spune că în trecut nu existau aceste probleme, iar bunicii noștri au trăit bine mersi, trebuie să ținem cont că vremurile s-au schimbat. Noi nu ne mai hrănim cum se hrăneau ei și sistemul imunitar este diferit.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

FOLLOW ME

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.