Cu siguranță în bucătăria fiecăruia dintre noi încă se mai găsesc obiecte de veselă mai vechi decât am crede. Acesta nu este un lucru rău neaparat, însă, multe dintre ele ascund boli la care nu ne-am fi gândit până acum.
Aceste farfurii sau căni care au suferit mici accidente de-a lungul timpului și au rămas cu mici crăpături pe care le considerăm inofensive ascund murdărie și microbi care îți pot afecta sănătatea.
Motivul pentru care TREBUIE să ARUNCI toată VESELA veche
De altfel, pentru farfuriile sau obiectele de veselă care sunt vopsite, pericolul se întețește.Asta se întâmplă deoarece în compoziția vopselei folosită pentru acestea se regăsesc sărurile unor elemente dăunătoare (cobalt, bor, cadmiu). Atâta timp cât vopseaua este intactă totul este ok. Însă, dacă din cauza unui accident, spre exemplu farfuria s-a cioblit într-o parte afectând culoarea aceste substanțe toxice pot ajunge în mâncare, iar mai apoi în corp.
Cănile, paharele, castroanele și chiar farfuriile zgâriate sau cioblite se pot sparge atunci când torni ceva fierbinte în ele. Așadar, imagineaă-ți cât de neplăcut ar fi să ți se spargă în mână o cană cu ceai. Deci locul acestora este la gunoi, nicidecum la tine în bucătărie.
Deși putem spune că în trecut nu existau aceste probleme, iar bunicii noștri au trăit bine mersi, trebuie să ținem cont că vremurile s-au schimbat. Noi nu ne mai hrănim cum se hrăneau ei și sistemul imunitar este diferit.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:
1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK
4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI