Nașterea este un proces natural, nu chirurgical

Sunteți din acei viitori părinți care spun mereu că voi veți face TOTUL pentru fericirea copilului vostru? Ei bine, eu am auzit foarte des această replică, dar am fost uimită să văd că motto-ul se aplică numai după naștere sau doar atunci când frica mamei de a naște natural nu este mai mare decât nevoia unui copil de a veni pe lume natural.

Nu critic adepții cezarienei, nici medicii care o recomandă, atâta timp cât ea este necesară pentru a salva vieți. Dar nu de puține ori niciuna dintre aceste condiții nu este îndeplinită atunci când un doctor își liniștește pacienta spunând că cezariana, chiar dacă inutilă, poate fi o formă ușoară de a naște.

În prezent, peste 33% dintre femeile din România nasc prin cezariană, un procent care este de departe, cel mai mare din Europa în acest moment. Rezultatele sunt și mai îngrijorătoare în București, unde peste 70% dintre femei aleg această formă de a naște.

La prima naștere aveam 23 de ani și nu s-a pus nicio clipă problema de a naște altfel decât natural. A fost o naștere foarte ușoară, așa că nu am avut niciun dubiu la a doua sarcină și Alesia a venit pe lume tot natural. Recunosc că a fost ceva mai greu decât mă așteptam, am avut dureri mari. Dar în momentul în care îți vezi copilașul uiți tot. Nu mai există nicio durere, niciun sacrificiu prea mare.

În luna octombrie voi deveni mamă pentru a treia oară și aceasta va fi cea de-a treia naștere naturală pentru mine. Am ales să fac acest lucru pentru că nașterea nu trebuie să fie un proces chirurgical, ci natural. Mai sunt încă zeci de motive pentru care bebelușul nostru poate veni pe lume așa cum este normal, fără a fi supus riscurilor și sensibilităților ulterioare doar pentru că din comoditate aș fi ales să facă o cezariană. Toate aceste motive, cu explicațiile lor, vor fi cuprinse într-o nouă campanie pe care o voi demara astăzi și se va închide atunci când voi naște.

Campania va fi susținută și de grupul unde activez, Mămici și copii fericiți și va consta într-o serie de articole informative, video-uri cu testimoniale susținute de medici, povești ale mamelor care au născut natural, dar și de oameni care vin în sprijinul creșterii gradului de informare a mamelor.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Mă bucur că îi voi avea alături de mine și pe prietenii mei de la Superbebe.ro alături de care voi participa, în data de 28 septembrie 2018, la un eveniment în cadrul târgului Baby Expo unde voi vorbi despre experiența nașterii naturale în cadrul seminarului intitulat “Povestea nașterii naturale”.

Pe parcursul a o lună și jumătate îmi doresc să împărtășim aici, pe blog, rezultatele dezbaterilor cu medici și mame. Ca întotdeauna, aștept mesajele voastre pe pagina mea de facebook sau în secțiunea de comentarii.

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina 


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.