Nu mai face GREȘEALA asta când faci CLĂTITE

Nu mai face GREȘEALA asta când faci CLĂTITE! Deși sunt ușor de preparat foarte multe gospodine greșesc când vine vorba de prăjirea lor.

Clătitele sunt desertul preferat al românilor. Învățăm să le preparăm de la 12-13 ani și ajungem să fim maeștrii în combinații de umplutură sau arome adăugate în compoziție. Însă, foarte puțini știu cum se prăjesc corect clătitele.

În primul rând uleiul nu se pune direct în tigaie. Acesta trebuie pun într-un pahar. Apoi, cu o paletă sau un șervet ungeți tigaia astfel încât să acoperiți tot fundul tigării, dar și pereții. După ce s-a incins tigaia puneți compoziția care trebuie întinsă bine, fără să rămână porțiuni neacoperite sau prea groase. Focul se ține mic sau mediu. Nicidecum nu facem clătitele la foc mare.

Cum știm când trebuie să întoarcem clătitele

Când bulele maro de pe marginile clătitei încep să se spargă trebuie să o întoarcem. Nu e chiar atât de greu să ne dăm seama, însă dacă focul este prea mic și durează puțin mai mult până când avem acest indiciu dacă încercăm să întoarcem clătita o punem rupe.

După ce s-a prăjit pe ambele părți și o luăm din tigaie, trebuie să repetăm procedeul cu uleiul pentru fiecare clătită în parte. Pe pereții tigăii putem ovserva chiar și mici rămășite de la clătitele anterioare. Ar fi bine să curățăm tigaia cu mare grijă pentru că arde. Așadar, ducem tigaia încinsă deasupra chiuvetei, o întoarcem cu fața în jos și cu un șervețel uscat ștergem bine pereții până când aceștia vor fi curați. Veți observa cât de ușor se curăță.

Un truc în prepararea clătitelor ar mai fi: În cazul în care aveți o tigaie care știți că prinde sau se afumă, puteți pune 2-3 lingurițe de ulei în compoziție când amestecați toate ingredientele. Acest truc vă ajută pentru că nu mai este necesar să băltiți coca în ulei, ci puteți să acționați ca la orice altă tigaie.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.