#TIPS&TRICKS

O fată și-a oprit prietenul să se sinucidă și acum sunt căsătoriți

Scris de Laura P la 31 august 2017

În noaptea aceea am început să scriu cuvintele cu ajutorul cărora, zece ani mai târziu, am cerut-o în căsătorie”.

A existat vreodată un moment în viața ta care ar fi putut să apară numai într-un film?

Publicitate

Iată povestea lui Kevin Walsh și a soției sale:


Acum mulți timp aveam 13 ani și eram în tabără, iar cea mai frumoasă fată pe care am văzut-o vreodată s-a îndreptate spre mine și mi-a spus că negrul mi se potrivește. Nu știu de ce. Am început să vorbim și ne-am împrietenit. Pentru o vreme am păstrat legătura. Nu mai știam nimic de ea în liceu, dar nu trecea nicio zi fără să mă gândesc la aceată fată. Nici acum nu sunt sigur de ce se întâmpla așa – ceva în legătură cu ea rămânea prin preajma mea.”

Walsh a căzut într-o depresie profundă în liceu și a decis să își ia viața.

Publicitate

„Cu cinci sau zece secunde înainte de a mă sinucide, mi-a sunat telefonul. Am verificat numărul – nu puteam să mor fără să știu cine era. Era un număr pe care nu îl recunoșteam, așa că am răspuns și era ea.  Am întrebat ce s-a întâmplat, iar ea mi-a spus că a simțit că trebuie să mă sune. Nu mai vorbiserărm de un an, iar ea chiar în acel moment a trebuit să mă sune. I-am spus ce voiam să fac și ea m-a convins să renunț la idee. A spus: „Ce? Nu face asta.” Și asta a fost. „M-a făcut să îi promit că o sun a doua zi și am închis. În noaptea aceea am început să scriu cuvintele cu ajutorul cărora, zece ani mai târziu, am cerut-o în căsătorie.”

Iată ce fotografie a postat Walsh din ziua nunții cu soția lui, Blake:

Walsh crede că cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă vrei vreodată să te sinucizi e să vorbești cu cineva.

Publicitate

E ceva foarte puternic în a spune asta cu glas tare. Rostindu-ți intenția s-ar putea să îți dai seama că nu vrei să faci asta cu adevărat”, spune Walsh.

Dacă disperarea te-a copleșit și simți că nu mai ai speranțe, iar singura soluție bună pentru tine ți se pare că e sinuciderea,

Caută, după cum spune Walsh, ajutor. E foarte greu să fii puternic/ă, mai ales dacă te simți tare singur/ă.
Scapă de toate obiectele care te-ar putea răni – arme, cuțite, pastile și apoi IEȘI din casă. Astfel te vei putea liniști și vei putea începe să gândești mai rațional.

Fă alte activități. Ideea e să îți distragi atenția de la acest fapt îngrozitor. Mergi la plimbare, înoată, trage un pu de somn, fă un duș fierbinte, citește ceva, ascultă muzică, joacă-te cu animalul tău de companie – orice.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--