Știu că în anotimpul cald ar trebui să mâncăm multe fructe și legume pentru a avea o apariție impecabilă pe plajă, dar când găsesc astfel de rețete, mi-e greu să nu le împărtășesc pe blog.
Săptămâna trecută v-am propus o prăjitură cu mere, iar cineva mi-a spus că i-ar fi plăcut să vadă și un aperitiv. Nu știu dacă face parte din categoria de aperitive obișnuite, dar sigur vei reuși să-ți uimești musafirii cu acestă rețetă:
Baghetă cu pui, usturoi și parmezan
Pentru 3-4 porții, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 piept de pui fără oase sau piele
- 2 căni de făină
- 4 ouă bătute
- 2 căni de pesmet (în care adaugi condimente, după gust)
- 1 cană de ulei
- 1 baghetă de pâine
- 10-12 felii de mozzarella/ cașcaval
- un sfert de cană de unt topit
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură de busuioc tocat
- 1 lingură de parmezan ras
Mod de preparare:
1. Taie pieptul de pui în feliuțe și dă-l prin făină, ouă și parmezan, apoi prăjește-l și scurge excesul de ulei așezându-l pe un șervețel.
2. Taie bagheta în 3-4 bucățele și scoate miezul acesteia.
3. Întinde 2 felii de mozzarella ș rulează în interiorul acestora câte o bucățică de pui.
FOLLOW ME
4. Adaugă puiul rulat în mozzarella în interiorul baghetei. Taie fiecare bucată de baghetă în 3 bucățele mai mici. Așează toate bucățelele într-o tavă, pe hârtie de staniol.
5. Amestecă într-un bol untul topit, usturoiul, parmezanul ș busuiocul și unge bagheta cu acest amestec pentru a avea o crustă crocantă.
6. Acoperă bagheta în hârtie de staniol și pune-o la cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade.
7. Poftă bună! 🙂
Aștept poze dacă ai de gând să o încerci! 🙂
Sursa rețetă: www.buzzfeed.com