Oare mai vine Moș Crăciun?

Spiritul Crăciunului este magic pentru noi toți: copii, părinți sau bunici. Pentru adulți, frumusețea sărbătorii constă în momentele petrecute în familie, alături de toți cei dragi- când se adună în jurul mesei toate persoanele care ne fac viața mai frumoasă. Este un moment de regăsire, de împlinire sufletească și de bucurie sinceră, pe care o resimțim în luna decembrie.

Dar pentru cei mici, magia se întâmplă… altfel. Și îl are în centru pe Moș Crăciun, cum probabil ați ghicit. Moșul bun cu barbă albă care vine în fiecare an în noaptea dintre 24 și 25 decembrie. Este motivul pentru care mulți dintre copii încearcă să fie mai cuminți, mai buni, mai silitori la școală, sau mai responsabili.

Nu știm exact cum vor arăta sărbătorile anul acesta. Dar știm un singur lucru: că vor fi altfel.

Nu ne mai întâlnim cu toți prietenii, nu mai zăbovim ore întregi prin magazine – ci cumpărăm rapid ceea ce avem nevoie și fugim către casă. Dar când ajungem, e liniște, căldură și miroase a Crăciun. Chiar dacă regulile se schimbă, de Crăciun trebuie să ne străduim să simțim… magia. Este cea mai frumoasă sărbătoare din an, mai ales pentru copii. Și este de datoria noastră să nu o lăsăm să treacă fără să o marcăm în niciun fel.

Serbările în școli și grădinițe nu vor mai avea loc, pentru că este interzisă organizarea evenimentelor la interior, iar acasă este prea riscant să vină Moș Crăciun.

Din cauza tuturor schimbărilor care se petrec rapid și pe care copiii le observă, există o întrebare pe buzele lor, în această perioadă: Oare mai vine Moș Crăciun?

Trebuie doar să ne gândim noi, părinții și bunicii, unchii și mătușile, să îl convingem pe Moș Crăciun că trebuie să coboare pe horn și anul acesta. Chiar dacă după ora 23 e nevoie de declarație ca să poți circula, să sperăm că pe cer nu există echipaje care să îl oprească pe Moșul și să îl amendeze. Și chiar dacă l-ar opri, sigur ar avea declarația completată și masca pusă. Este o misiune mai grea decât anii anteriori, dar ne-a dezamăgit Moșul vreodată? Sigur că nu!

În plus, el sigur a confecționat deja mii de jucării colorate: păpuși cu rochii superbe, mașinuțe, figurine din lemn cu tematica sărbătorilor, toate trebuie să ajungă la toți copiii din toate colțurile lumii.

Cum facem anul acesta, ca cei mici să nu fie dezamăgiți?

În afară de mirosul cozonacului cald, de portocalele coapte, de bomboanele cu jeleu și de instalația colorată din brad, ei vor cadourile aduse de el. Și nu putem sta cu mâinile în sân privind cum ei îl așteaptă pe bătrânul din Laponia care anul acesta se teme de Covid-19.

Pentru copii, timpul se măsoară altfel, mai ales în Ajunul Crăciunului. Îmi amintesc de parcă era ieri, cum niciodată nu voiam să merg la timp la culcare, în seara de 24 decembrie. Eu eram curajoasă și voiam să stau trează, să îl aștept pe Moș Crăciun, să îl văd cum așează sub brad cadourile. Și când, în final, eram convinsă să merg în camera mea, mă strecuram din pat lângă fereastră și rămâneam minute bune cu ochii ațintiți pe cerul fumuriu, așteptând să văd sania trasă de reni. Era, așa cum vă spunem… magie.

Și niciodată nu uitam de scrisoare! Cu o lună înainte de Crăciun, scriam tot ce îmi doream, alături de explicațiile de rigoare: că am fost cuminte, mi-am făcut temele, am ajutat-o pe mama la treburile casnice, m-am jucat cu sora mea și nu am lipsit de la ore. Îmi doream ca Moșul să citească și să fie mândru de mine.

E drept… Moșul acum e în vârstă, a obosit, are de străbătut o lume întreagă alături de renii lui. Dar dacă se protejează, poartă mască și își dezinfectează constant mâinile, poate-poate va ajunge, așa-i?

Moșul iubește copiii și este un domn responsabil care nu ar pune în pericol spiridușii, renii, sau pe doamna Crăciuniță. Sigur va găsi el o modalitate…

Prietenii de la PEPCO România s-au gândit să ia legătura cu Moș Crăciun și să îl aducă mai aproape de copii, respectând toate restricțiile și regulile impuse în această perioadă. Dacă înscrieți bonurile de cumpărături din perioada 26 noiembrie – 10 decembrie pe www.craciunulcupepco.ro, Moș Crăciun o să trimită un mesaj video copiilor voștri, iar ei vor vedea că nu i-a uitat nici anul acesta.

Nu numai că îi veți surprinde pe cei mici, dar aveți și șansa de a câștiga unul dintre cele 3 vouchere PEPCO de 3000 de lei, pentru că Moșul știe că și părinții au fost cuminți anul acesta și merită un cadou marca #inspiratiePEPCO.

 

Sărbători magice să aveți!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.