Obiceiuri care te împiedică să devii bogat. Renunță la gesturile ce aduc sărăcia

Obiceiuri care te împiedică să devii bogat. Renunță la gesturile ce aduc sărăcia

Din anumite puncte de vedere, sărăcia nu este limitată de finanțe, ci de un anumit program de viață pe care ți-l alegi. Există multe exemple în cazul în care o persoană săracă a devenit bogată fără moștenire sau ajutorul unor rude bogate.

Trebuie să fii conștient de faptul că ai toate calitățile și oportunitățile de a câștiga bani, dar lipsa de încredere de sine este primul obstacol. Și mai departe, niște obiceiuri pe care se poate să ți le fi format de-a lungul timpului.

Află la ce obiceiuri să renunți ca să te îmbogățești

Când obții un venit fix, stilul tău de viață se adaptează la acesta. Cât timp poți trăi confortabil, bazându-te numai pe economiile tale? O persoană bogată poate fi numită persoană care o va face timp de un an. Ei bine, dacă nu poți rezista mai mult de 3 luni, atunci merită să te gândești. Astfel, ai grijă să îți creezi un cont de economii, punând bani deoparte în fiecare lună. De asemenea, e o idee bună să încerci să obții un venit pasiv: acesta poate veni din proprietăți imobiliare sau dividende pe acțiuni.

Goana după reduceri

Căutarea constantă pentru eticheta de preț cu cuvântul „reducere“ este un obicei al oamenilor săraci. O persoană bogată este dispusă să plătească pentru lucruri în valoarea lor reală și să plătească cu generozitate pentru munca depusă de producători pentru că și ea lucrează și știe că munca trebuie răsplătită.

Ai nevoie de mai mult de o oră pentru a ajunge la serviciu

FOLLOW ME

De câte ori ai auzit expresia „timpul costă bani”? Poți câștiga întotdeauna mai mulți bani, dar să cumperi mai mult timp – niciodată. Dacă petreci cel puțin 2 ore pe zi numai pe drum, calculează de cât timp este nevoie lunar. În timpul petrecut numai pe drum, poți face o mulțime de lucruri utile care să îți aducă bani și satisfacție.

Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te stabilești cât mai aproape de locul tău de muncă. Folosește-ți timpul cât mai eficient posibil, studiind limbile străine sau citind cărți.

Ai datorii pe care le plătești cu dificultate

Telefon pe credit, mașină pe credit, mobilier pe credit, călătorie pe credit … Există o regulă conform căreia plățile pentru datorii nu ar trebui să fie mai mari de 40% din venitul tău. Aceasta este linia, după care poți uita de o viață mai mult sau mai puțin confortabilă și liniștită. Nu încerca să te întinzi mai mult decât poți.

Este de înțeles că dorești să ai totul dintr-o dată, dar mai bine e să crească treptat veniturile și deci nivelul de trai decât să cumperi multe lucruri scumpe într-un interval de timp scurt.

Te concentrezi pe obținerea de beneficii instantanee

Când își caută un loc de muncă, unii oameni sunt atenți doar la parte financiară. Este important să te gândești la perspectivele de viitor mai presus de toate, pentru că salariile se pot schimba oricând.

Cheltuiești bani înainte de a câștiga

„Cumperi acum, plătești mai târziu” este trucul preferat al băncilor care oferă cărți de credit. Sunt unii oameni care fac împrumuturi doar pentru achiziții mari cum ar fi un apartament sau o mașină, dar datorii la bănci pot fi făcute și prin intermediul unui card de cumpărături. Gândește-te că în ziua de salariu vei pierde deja jumătate din el din cauza achizițiilor anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.