Viața fără carne, un vis: Ce se întâmplă când devii vegetarian

Te bate gândul să renunți la carne? Fie că vrei o schimbare drastică a alimentației sau doar vrei să încerci un regim vegetarian pe o perioadă determinată, trebuie să te gândești la consecințe. Excluderea cărnii din alimentație nu ar trebui să fie un moft, ci o decizie luată în cunoștință de cauză.

Ce se va întâmpla cu tine odată ce vei înlătura acest component important din dietă?

1. Vei pierde în greutate. Studiile au arătat că, inevitabil, vei slăbi. Dacă urmărești acest lucru, atunci asta este o veste bună. Dacă acesta e ultimul lucru pe care ți-l dorești, găsește căi de a compensa scăderea în greutate. Într-un studiu, s-a arătat că se pierd în medie 4 kilograme la schimbarea de
regim alimentar.

2. La început, o să fii balonată. Tractul digestiv are nevoie de timp pentru a se adapta noului regim alimentar, așa că inițial te vei simți un pic balonată. Dar te vei adapta, nu-ți face griji!

salad-791891_1280-1024x682-8847398

3. O să fii mai protejată în fața bolilor de inimă. Diverse studii au arătat că vegetarienii sunt cu 25% mai puțin predispuși la îngustarea sau închiderea arterelor coronariene decât carnivorii.

4. S-ar putea să-ți pierzi gustul. Lipsa cărnii roșii din alimentația vegetarienilor duce la o pierdere a procentului de zinc din corp care este cu greu asimilat altfel. S-a descoperit că deficiența de zinc scade sensibilitatea papilelor gustative.

FOLLOW ME

5. Te vei simți mai slăbită. Proteinele sunt esențiale în creșterea masei musculare și menținerea ei. Cele vegetale își fac treaba puțin mai greu decât cele animale. Acestea fiind spuse, nutriționiștii recomandă atleților să ia proteinele după antrenament sub formă lichidă pentru a fi absorbit mai repede. Un smoothie cu lapte de cocos, migdale, orez sau soia și carbohidrați sub formă de fructe proaspete.

6. Poți să iei suplimente de zinc, fier, calciu și vitamina B12 dacă vrei un boost de energie și putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.