Pachețelul pentru școală vs banii de buzunar

Am început să apreciez sandwich-urile pe care mi le dădeau părinții mei când mergeam la școală abia când a trebuit și eu, la rândul meu, să fac pachețele pentru copiii mei. N-aș zice că sunt un exemplu bun în direcția asta, pentru că atunci când aveam vârsta lor mă întorceam mereu acasă cu banana storcită și cu sandwich-ul ascuns pe sub cărți. Asta în zilele în care uitam să-l arunc ca să nu-și dea mama seama că nu l-am mâncat…

Când mă gândesc acum la ce făceam pe atunci, normal că îmi pare rău și mă gândesc ce norocoasă eram că părinții mei aveau grijă să am la mine tot ce îmi trebuie… Acum că sunt în locul lor, încerc să caut cele mai bune soluții pentru a mă asigura că Alesia și Alex nu-mi moștenesc obiceiul.

Dar parcă acum lucrurile sunt și mai complicate…. Pachețelul pentru școală e „demodat” și de cele mai multe ori copiii vor bani ca să-și cumpere ceva de mâncare. Numai că banii ăștia ajung să fie aruncați pe te miri ce prostioare ambalate frumos sau pe produse de patiserie care nu le aduc niciun aport alimentar. Pentru părinți e mai simplu, iar pentru copii mai puțin „rușinos”.

Recunosc că nu e ușor să te lupți cu problema asta, dar există câteva metode prin care puteți să câștigați bătălia. Eu mizez foarte mult pe forme cât mai interesante de pregătirea sandwich-urilor și pe folosirea ingredientelor preferate în pachețelul de școală. Nu uitați că cel mai important până la urmă e să folosiți ingrediente sănătoase, dar care le sunt deja familiare copiilor.

Din pachețel nu ar trebui să lipsească fructele, care să le satisfacă nevoia de dulce și nici legumele, pe care le puteți integra foarte ușor în sandwich. Când vine vorba despre pâinică, noi mizăm pe cea integrală, iar mezelurile pe care le folosim au un conținut mare de carne. Niciun sandwich nu e complet fără puțină brânzică, iar sortimentul nostru preferat este acum Frico, care e perfect atât pentru pachețelul de școală, cât și pentru mesele noastre în familie.

Cu o lungă tradiție de producători artizanali de brânzeturi, în gama Frico există foarte multe specialități absolut delicioase. Cel mai des noi cumpărăm Frico Gouda Mild felii pentru că e foarte practic pentru sandwich-uri și are un gust mai special.

FOLLOW ME

V-am pregătit și un video în care vă dau 4 idei de pachețel pentru școală:

Nu uitați să ne spuneți pe care le încercați!

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.