Pâinici de casă fără drojdie

Glumim, glumim, dar ne transformăm ușor-ușor în adevărate gospodine, așa cum îmi spunea cineva când am postat videou-ul cu pâinici de casă fără drojdie. Pentru mine nu e o noutate să gătesc, am foarte multe rețete filmate pe canalul meu de YouTube, dar, recunosc, nu găteam chiar atât de des în mod normal. Salvarea mea este de obicei mama, care stă cu noi și ne gătește cele mai bune preparate.

Acum mama e la Sinaia, am rămas singură și mă descurc și eu cum pot. De voie, ne nevoie am început să testez tot felul de rețete, printre care și pe cea de pâinici de casă fără drojdie. Sora mea știa rețeta de la Laura Adamache, iar eu tocmai ce o văzusem pe Instagram la prajiturela, așa că am zis că neapărat trebuie să o încercăm și noi.

Pe facebook, rețeta de pâinici de casă fără drojdie a video a adunat deja peste 880.000 de vizualizări, mi se pare incredibil și vă mulțumesc din suflet!

Rețetă pâinici de casă fără drojdie (pentru 4 bucăți)

• 200 g făină
• 3 g praf de copt
• 130 g iaurt natural
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 linguriță mică sare (2 g)
• 1 lingură mix de semințe (susan, floarea soarelui, dovleac, in)
• 2 lingurițe ierburi aromatice
• 1 ou

Mod de preparare pâinici de casă fără drojdie

Peste ingredientele uscate adăugăm semințe, uleiul și iaurtul și amestecăm bine cu o lingură. Frământăm puțin, cât să obținem un aluat moale și modelăm pâinicile în forma dorită. Am presărat câteva semințe de decor și le-am lăsat la cuptor aproximativ 30 de minute, la 180 de grade. Cu 10 minute înainte să le scot din cuptor le-am dat cu puțin ou ca să aibă o curstă mai frumoasă.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Ne-au plăcut atât de mult încât am mai făcut o tură. Sunt foarte pufoase pe interior și crocante la exterior.

 

Mai găsiți pe contul meu de instagram și o rețetă de chec și am impresia că o să tot urmeze și altele. 🙈

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

0 comentarii pe “Pâinici de casă fără drojdie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.