Piatra de naștere pentru luna Mai – ce să porți dacă ești născut în a cincea lună

Piatra de naștere pentru luna Mai

Dacă te numeri printre norocoșii născuți în luna mai, smaraldul este piatra ta de naștere din luna mai. Bijuteria cu nuanțe verzui este considerată una dintre cele mai populare pietre prețioase din lume, venerată la nivel mondial de sute de mii de ani în folclor, medicină, religie și regalitate.

Una dintre cele patru mari pietre prețioase, smaraldul își ocupă locul alături de rubine, safire și diamante ca fiind cele mai valoroase și foarte căutate patru bijuterii din lume.

Culoarea verde profundă și seducătoare a smaraldului aduce în minte grădini luxuriante și păduri ascunse, liniștind ochii tuturor celor care îl privesc. Acum știm de ce – știința ne spune că verdele ameliorează oboseala ochilor și stresul, spre deosebire de orice altă culoare a curcubeului.

Timp de mulți ani, piatra de naștere pentru luna mai a fost smaraldul. Fermecătoarea piatră verde are o istorie cu o gamă largă de culturi și religii din întreaga lume, de la Insula de Smarald din Irlanda la fantasticul Oraș de Smarald din Vrăjitorul din Oz.

Este probabil că motivul pentru care s-a atribuit smaraldul ca piatră de naștere pentru luna mai are legătură cu anotimpul primăverii. În emisfera nordică, luna mai este o lună de primăvară, iar strălucirea verde sănătoasă a unui smarald seamănă foarte mult cu flora densă a unei primăveri luxuriante tipice.

Există multe semnificații și simboluri pozitive în jurul pietrei smarald care se mențin în numeroase culturi și sisteme de credință de pe glob.

FOLLOW ME

Există o seamă de exemple de-a lungul istoriei omenirii care îi înfățișează pe vindecători folosind această frumoasă bijuterie ca o formă de medicină sau de îndrumare spirituală.

Unii vindecători antici susțineau că, prin plasarea unui smarald sub limbă, spiritele rele vor fi alungate, iar cel care vorbește va putea spune doar adevărul. Din acest motiv, unii oameni plasau un smarald sub limba unui iubit necredincios care era suspectat de adulter.

Această piatră de naștere din luna mai a fost apreciată pe scară largă în practicile antice de vindecare pentru îmbunătățirea naturală a sănătății și a bogăției. Se spune că purtarea smaraldelor va aduce beneficii purtătorului prin creșterea vitalității și elocvența vorbirii.

Dintr-o perspectivă ceva mai modernă, se spune că smaraldele sunt atât de ușoare pentru ochi încât pot vindeca afecțiunile legate de retină și pot îmbunătăți memoria. Cu toate acestea, este mai probabil ca acest lucru să se datoreze mai degrabă culorii verzi decât bijuteriei în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.