Piatra de naștere pentru luna martie. Ce să porți dacă ești născut în această lună

Piatra de naștere pentru luna martie. Ce să porți dacă ești născut în această lună

Cele două pietre de naștere pentru luna martie sunt acvamarinul și piatra de sânge. De-a lungul anilor, au existat unele schimbări în structura calendarului pietrelor de naștere, anumite pietre fluctuând în interiorul și în afara celor douăsprezece luni.

În mod tradițional, piatra de sânge a fost piatra de naștere originală a lunii martie, dar acest lucru s-a schimbat atunci când piatra a devenit mai puțin disponibilă pe scară largă, iar consumatorii născuți în martie au avut nevoie de o alternativă mai accesibilă și mai accesibilă. Acvamarinul a fost apoi adăugat la colecția de pietre de naștere a lunii martie.

Asociația Națională a Bijutierilor este responsabilă pentru adăugarea sau eliminarea pietrelor prețioase din calendarul pietrelor de naștere. De-a lungul timpului, se fac ajustări pentru a răspunde atât schimbărilor economice, cât și schimbărilor în preferințele culturale.

Albastrul rece și palid al pietrei de naștere acvamarin aduce în minte apa proaspătă de mare și cerul senin de vară. În același timp senină și liniștită, pietrele prețioase acvamarin au devenit un simbol pentru puritate, protecție și previziune.

Nuanța oceanică a acvamarinelor poate varia între nuanțe de verde deschis și albastru închis, deși cele mai întunecate acvamarine albastre sunt considerate a fi cele mai rare și, prin urmare, cele mai valoroase și mai apreciate dintre toate. Culorile verde și albastru sunt cauzate de fier, iar nuanța gălbuie se datorează mineralului beril.

Denumită ocazional „diamantul săracului”, acvamarinul aparține unei mici familii de cristale pe bază de beril, printre care se numără heliodorul, morganitul și smaraldul. Pietrele prețioase aparținând acestui grup sunt adesea mai dure și mai durabile decât altele.

FOLLOW ME

Există mai multe locuri în întreaga lume unde poate fi extrasă acvamarinul de mare valoare, dar cel mai bun loc pentru a găsi acest cristal asemănător unui ghețar este Brazilia.

Cu toate acestea, pietrele de naștere aquamarine de bună calitate pot fi găsite și în Munții Ural din Rusia, Columbia și în Insula Malagasy, India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.