Piatra de naștere a lunii ianuarie este granatul, o piatră de un roșu intens, asociată cu romantismul și pasiunea. Pe lângă faptul că este o piatră prețioasă preferată, granatul are multiple utilizări industriale datorită disponibilității și versatilității sale ca mineral. De asemenea, vine într-un curcubeu de culori.
Ca piatră prețioasă, granatul este abundent și accesibil, dar poate fi, de asemenea, scump și rar. Vă recomandăm să vă familiarizați cu varietățile comune de granat și să învățați un lucru sau două înainte de a cumpăra. Aceste cunoștințe pot face diferența între a cumpăra un granat obișnuit și a investi într-o piatră de naștere din granat care este unică în felul ei.
Explorăm câteva fapte interesante despre granate care vor începe să deslușească modul în care granatul a devenit atât de popular și de ce are o gamă atât de mare de valori.
Granatul este cunoscut în mod obișnuit ca fiind o piatră prețioasă, dar de fapt definește un grup mineral format din pietre cu proprietăți chimice și fizice similare. Principalele tipuri de granat includ almandina, andradita, grossularitul, piropul, spessartina și uvarovita. Această piatră prețioasă a fost găsită în bijuteriile vechilor egipteni, greci și romani.
Granatul este asociat cu semințele de rodie și provine din cuvântul latin „garanatus”, care înseamnă asemănător semințelor.
Cehoslovacia a fost unul dintre cei mai mari producători și fabricanți de bijuterii cu granate din secolul al XIV-lea până în secolul al XIX-lea. Granatele din Boemia sunt, de obicei, întunecate și înflăcărate și erau de obicei montate în grupuri asemănătoare unor flori.
FOLLOW ME
Granatul a fost una dintre cele mai populare pietre prețioase folosite în epoca victoriană.
În timp ce granatul a fost folosit în bijuterii de mii de ani, acesta a fost folosit în scopuri industriale abia recent, în ultimii 150 de ani.
Fiind o piatră a pasiunii, granatul a fost un simbol de lungă durată al iubirii și al prieteniei.
Dacă urmează să vă despărțiți de un iubit, oferiți cadou granatul. Conform mitologiei grecești și poveștii lui Persofone și Hades, granatul simbolizează o întoarcere rapidă și sigură a iubirii. De asemenea, se crede că simbolizează repararea rănilor dintre îndrăgostiți.
De-a lungul anilor, o mulțime de practici de vindecare diferite au fost asociate cu granatul. Unele tradiții mai vechi vizează afecțiuni fizice, iar unele tehnici mai utilizate pe scară mai largă vizează probleme mentale. Luați aceste anecdote cu un bob de sare și nu le lăsați să înlocuiască intervenția medicală atunci când este nevoie.
Roșeața granatului a fost legată de sânge și a fost folosită în tratarea unei varietăți de afecțiuni ale pielii, sângelui și inflamațiilor de-a lungul istoriei.
Ca parte a unei tradiții de vindecare, granatul roșu a fost folosit pentru a atenua depr
esia și pentru a stimula inima. Cu ajutorul unui vindecător cu cristale, piatra face acest lucru prin disiparea vechilor obiceiuri înrădăcinate și a tiparelor de gândire care nu mai sunt benefice.
Granatul este adesea asociat cu inima, ceea ce îl face o piatră ideală pentru a stimula rezistența, forța și vitalitatea cuiva.
Poate garnetul să vindece o inimă frântă? Poate că nu. Cu toate acestea, potrivit unor vindecători cu cristale, granatul poate fi un aliat puternic în cunoașterea de sine. Această introspecție încurajează adevărul și asertivitatea, ceea ce, la rândul său, ajută la construirea relațiilor.