Hai în vacanță! Am găsit 4 destinații perfecte pentru cei mari și mici

Hai în vacanță! Am găsit 4 destinații perfecte pentru cei mari și mici

Când vine vorba de programarea călătoriilor, îmi place să programez totul în cele mai mici amănunte. Nu am fost mereu atât de organizată, dar vacanțele cu doi copii se dovedesc mereu a fi mai complicate decât te aștepți la plecare. Așa că am hotărât să elimin – pe cât posibil – surprizele neplăcute, printr-o documentare mai atentă. Iată care sunt concluziile la care am ajuns, după ce am comparat ofertele de pe www.paravion.ro.

img_9558-7068929

Dacă alegeți avionul, cele mai potrivite destinații sunt Turcia și Grecia. Mai precis, Antalya, Belek, Lara, Creta sau Rhodos sunt printre cele mai căutate pentru că familiile au acces la hoteluri cu creșă, spații verzi și locuri de joacă special amenajate.

Cât privește prețurile, cu siguranṭă Turcia este una dintre cele mai accesibile destinații pentru familiile cu copii. Tarifele pachetelor în Bodrum pornesc de la 446 de euro de persoană și includ biletele de avion, transportul aeroport-hotel-aeroport și cazarea pentru 7 nopți în regim all inclusive, la un hotel de 5 stele cu facilităti pentru cei mici.

În Rhodos, sejururile la hoteluri de 5 stele, cu transport inclus, 7 nopți de cazare și demipensiune, sunt la prețuri de circa 750 de euro de persoană și asigură la acces piscinile pentru copii. Dacă aveți bugete mai generoase, puteți alege stațiuni mai bine cotate cum ar fi Belek (Turcia) sau Zakynthos (Grecia).

Și totuși…dacă am vrea să facem anul acesta o escapadă care să iasă din tipar, fără să riscăm nimic din confortul cu care ne-am obișnuit? Remus Vișan, director general Paravion mi-a dat un pont: ce spuneți de mai puțin celebra stațiune Algarve din Portugalia? Pentru plajelele întinse, cu nisip fin, pentru apele azurii și nenumăratele locuri de vizitat din regiune, care fac din această destinație o atracție completă pentru întreaga familie. La categoria minusuri, ar fi de menționat durata zborului, care este mai mare decât în destinațiile clasice de vacanță, precum Turcia sau Grecia.

FOLLOW ME

20160418_104042-7021430

Cu avionul sau cu mașina?

Dacă alegeți să călătoriți cu avionul, agenții de turism vă recomandă să vă rezervați locuri la business class. Acestea pot fi foarte accesibile, dacă le cumpărați din timp. Dacă, totuși, nu vă permiteți să vă cheltuiți bugetul pe clasa business, vă dau un pont: scaunele de lângă ieșirile de siguranță au mai mult spațiu la picioare. Dacă nici așa nu puteți alege, optați pentru rândurile din față sau din spate cele mai ferite și ceva mai liniștite.

Este foarte important ca atunci când rezervați bilețele de avion să verificați dacă operatorul aerian cu care veți zbura permite transportul căruciorului la bord. Pentru ca timpul pe care îl petreceți în aeroport să fie cât mai lipsit de accesele create de oboseală și plictiseală, cumpărați un bagaj de tip trunki. În felul acesta, aeroportul devine un imens spațiu de joacă.

Remus Vișan, director Paravion vine cu o propunere interesantă pentru cei care sunt pregătiți să transforme concediul într-o lecție de istorie: un city break cu cei mici la Roma. În capitala Italiei, familiile pot închiria trăsuri din apropierea Castelului Sant’Angelo și a Treptelor spaniole, pentru ca mersul pe jos să nu îi obosească. Aici, cei mici pot descoperi secretele pizzei, ale pastelor italienești sau înghețatei, în cadrul orelor de gătit, pot vizita Muzeul copiilor, ca să descopere meseriile adulților, iar micii inventatori pot petrece câteva ore în Techtown, unde vor lua parte la tot felul de experimente științifice și pot explora Roma antică prin proiecții virtuale. Odată ajunși aici, micuții pot deveni și gladiatori pentru o zi, la școala de lângă Colosseum. Aici primesc armură și săbii de lemn, pentru ca experiența să fie completă.

În concluzie…atâtea opțiuni, atât de puțin timp, nu? 😀 Voi ce ați alege în locul meu?

 

Photo: Iuliana Popescu

Multumesc Marks & Spencer și Pescariu Sports & Spa

0 comentarii pe “Hai în vacanță! Am găsit 4 destinații perfecte pentru cei mari și mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.