Psihologii au decis că pentru fiecare cameră din casa ta există o culoare perfectă

Psihologii au decis că pentru fiecare cameră din casa ta există o culoare perfectă. Culoarea camerei în care stai poate afecta modul în care te simți, potrivit psihologiei. În timp ce roșul vă poate ajuta să vă concentrați, albastrul vă poate calma. Pictura anumitor încăperi și spații cu o anumită culoare vă poate ajuta să obțineți ceea ce doriți, fie că este vorba de pasiune, fericire sau nevoia de a crea un apetit.

1. Pentru bucătărie: galben


Culoarea galbenă crește producția de serotonină în corpul tău și îți crește pofta de mâncare, făcând-o cea mai potrivită culoare pentru bucătării. Acesta este și motivul pentru care majoritatea restaurantelor au culoare galbenă.

2. Pentru biroul de acasă sau sala de sport: roșu


Potrivit experților, culoarea roșie îi face pe oameni mai productivi. Când lucrați într-un birou sau o cameră de culoare roșie, viteza și puterea reacțiilor unei persoane sunt crescute. Dacă vă întrebați de ce culoare ar trebui să vă pictați sala de sport sau biroul de acasă, roșul este cel care trebuie să vizeze.

3. Pentru dormitorul tău: albastru


Culoarea albastru are puterea de a vă calma și de a umple camera cu seninătate. Cu ușurință una dintre cele mai relaxante culori de privit, albastrul evocă emoție și poate scădea ritmul pulsului. Întrucât dormitorul tău este un loc unde trebuie să te relaxezi, pictura în albastru este o idee bună.

4. Pentru intrări și holuri: gri


Potrivit celebrului designer de interior, Susan Bednar Long, culoarea gri este cea mai potrivită pentru intrări și holuri, deoarece servește ca un neutru față de celelalte încăperi. Este simplu, dar elegant și schimbă tonurile cu lumină, oferind casei tale un aspect unic.

5. Pentru o sală de joacă sau o cameră de studiu: liliac


Liliacul sau o nuanță purpurie este profund asociat cu imaginația și creativitatea. Leonardo da Vinci credea că puterea meditației a crescut de 10 ori atunci când este făcută în lumină purpurie. Vopsirea camerei de joacă sau sala de studiu această culoare vă va oferi cu siguranță un impuls creativ.

FOLLOW ME

6. Pentru living: portocaliu


Portocaliu te poate face să te simți emoționat și entuziast, în timp ce evocă sentimente de căldură. Datorită proprietăților sale, portocalul este cel mai potrivit pentru camerele de zi sau zonele de bază ale casei tale.

7. Pentru creșe: verde strălucitor


Culoarea în care pictați camera copilului dvs. poate afecta cu adevărat dezvoltarea lor. Din această cauză, culoarea cea mai potrivită pentru periada de creștere este verde. Are un efect calmant și reprezintă sănătatea. Acesta reduce presiunea și vă poate ajuta copilul să doarmă liniștit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.