Purificarea spațiului: cum fluidizăm energia din casă

Poate vi s-a întâmplat, poate nu…dar ați avut vreodată zile foarte proaste una după cealaltă, v-ați certat cu vreun amic, ați fost bolnavi?

Poate că nu e doar o întâmplare. Pentru că de obicei proiectăm energia negativă în mediul înconjurător iar acesta, la rându-i, o absoarbe și o stochează.

Astfel, unele spații coboară vibrația și păstrează această cantitate de energie negativă care, evident, ne dezechilibrează. De aceea, conform recomandărilor feng-shui, ca energia să curgă lin prin locuință, e indicat ca, de cel puțin patru ori pe an, să facem curățenie generală. O data pe săptămână – ordine: purificăm camerele, ne debarasăm de lucrurile inutile, vechi sau care ne provoacă amintiri neplăcute.

PFY

Reîmprospătarea energiei din locuință se poate face prin mai multe metode, o dată pe săptămână sau ori de câte ori simțiți nevoia. Forța soarelui, a apei, a vântului pot fi folosite practic și simbolic. Ușile și geamurile deschise într-o zi însorită echivalează cu o cură de detoxifiere pentru casă.

Purificarea prin sunete și miresme e o altă practică feng-shui foarte populară. Bețișoarele parfumate trecute prin toată casa, începând cu ușa de la intrare și terminând cu ferestrele, cu grijă să învălui toate colțurile acesteia, reprezintă varianta cea mai accesibilă.

betisoare

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Purificarea spațiului prin sunete se face cu ajutorul unui bol cântător și al clopoțeilor, accesorii tipic feng-shui. Făcute de maeștrii feng-shui din șapte materiale diferite (staniu, cupru, zinc, fier, plumb, argint și aur. Fiecare metal reprezintă o planetă și produce un alt fel de armonie.) și în proporția care duce la starea de armonie între Yin și Yang.

Sarea – mai ales cea de mare, este un bun purificator al spațiului, absoarbe energiile negative. Fie o folosești diluată în apă cu care stropești casa înainte de a face curățenie, fie o presari în jurul spațiului pe care vrei să îl purifici și schimbă radical vibrația locului.

Redecoratul sau simplul mutat al mobilei are aceleași efecte stabilizatoare și purificatoare. Vechile modele de energie sunt rupte prin rearanjarea casei o data la șase luni.

Bătăile din palme: mergem în sensul acelor de ceasornic prin toată casa, începem din colțul cel mai estic. Bătaia se face puternic, de la podea până la tavan, sunetul trebuie să fie clar. Mulțumim, aducem rugăciuni și ne exprimăm clar și concis dorințele și intențiile.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.