Pentru că încă ne bucurăm de vară l-am rugat pe Chef Ionuț Lupu, concurent al primului sezon Top Chef să ne propună o rețetă potrivită pentru această perioadă. Recomandarea lui Chef Lupu este excelentă: Carpaccio de caracatiță pe pat de valeriană, fenel și căpșune cu pesto din fenicul.
După cum Ionuț ne-a povestit, rețeta face parte din categoria fructelor de mare și din câte știm fructele de mare sunt afrodisiace! Și dacă tot e vară și ne gândim la mare unde dragostea plutește în aer cred că această rețetă este foarte potrivită pentru luna august.
Dacă doriți să vă răsfățați și cu alte preparate deosebite, când vizitați Clujul nu ezitați să poposiți și la restaurantul Aroma unde Chef Lupu gătește grozav. Ionuț a descoperit bucătăria dintr-o pură întâmplare ce a devenit apoi o mare pasiune. Se consideră un autodidact care a învățat din toate locurile unde a lucrat construindu-și propriul stil și tehnică de lucru. Mereu încearcă ceva nou și caută combinații inedite și surprinzătoare. Rețeta recomandată pentru voi, dragi cititori, este una dintre preferatele sale. Sper să o încercați.
Ingrediente necesare:
Carpacio caracatiță 80/60
Caracatiță 160gr
FOLLOW ME
Fenel 15gr
Căpșune 10gr
Mărar 2gr
Parmezan 10gr
Ulei măsline 15ml
Sare 3gr
Piper 2gr
Foi dafin 1gr
Piper boabe 1gr
Valeriană 20gr
Aceto 3ml
Roșii chery 30gr
Gelatină 2gr
Rucola 15gr
Mod de preparare:
Este foarte important să alegeți corect ingredientele și să respectați modul de preparare.
Caracatița se fierbe în apa în care se adaugă foi de dafin, piper boabe, oțet. Se lasa aproximativ 30 de minute la fiert, se scoate caracatița din apă și se pune într-o formă rotundă. Peste caracatiță se toarnă gelatine care a fost în prealabil înmuiată. Deasupra se presează și se pune la frigider pentru două ore. În momentul servirii se taie felii subțiri la feliator. Se așează pe farfurie pe un pat din valeriană, fenel și căpșune, roșii chery și se pune un pesto din fenicul (frunze din fenicul, rucola, ulei de măsline, sare,piper, parmezan. Se servește imediat.
Poftă bună!