Recomandarea lui Chef Ionuț Lupu: Carpaccio de caracatiță pe pat de valeriană, fenel și căpșune cu pesto din fenicul

Pentru că încă ne bucurăm de vară l-am rugat pe Chef Ionuț Lupu, concurent al primului sezon Top Chef să ne propună o rețetă potrivită pentru această perioadă. Recomandarea lui Chef Lupu este excelentă: Carpaccio de caracatiță pe pat de valeriană, fenel și căpșune cu pesto din fenicul.

După cum Ionuț ne-a povestit, rețeta face parte din categoria fructelor de mare și din câte știm fructele de mare sunt afrodisiace! Și dacă tot e vară și ne gândim la mare unde dragostea plutește în aer  cred că această rețetă este foarte potrivită pentru luna august.

ionut lupuDacă doriți să vă răsfățați și cu alte preparate deosebite, când vizitați Clujul nu ezitați să poposiți și la restaurantul Aroma unde Chef Lupu gătește grozav. Ionuț a descoperit bucătăria dintr-o pură întâmplare ce a devenit apoi o mare pasiune. Se consideră un autodidact care a învățat din toate locurile unde a lucrat construindu-și propriul stil și tehnică de lucru. Mereu încearcă ceva nou și caută combinații inedite și surprinzătoare. Rețeta recomandată pentru voi, dragi cititori, este una dintre preferatele sale. Sper să o încercați.

 

 

Ingrediente necesare:

Carpacio caracatiță 80/60

Caracatiță 160gr

FOLLOW ME

Fenel 15gr

Căpșune 10gr

Mărar 2gr

Parmezan 10gr

Ulei măsline 15ml

Sare 3gr

Piper 2gr

Foi dafin 1gr

Piper boabe 1gr

Valeriană 20gr

Aceto 3ml

Roșii chery 30gr

Gelatină 2gr

Rucola 15gr

 

Mod de preparare:

Este foarte important să alegeți corect ingredientele și să respectați modul de preparare.

Caracatița se fierbe în apa în care se adaugă  foi de dafin, piper boabe, oțet. Se lasa aproximativ 30 de minute la fiert, se scoate caracatița din apă și se pune într-o formă rotundă. Peste caracatiță se toarnă gelatine care a fost în prealabil înmuiată. Deasupra se presează și se pune la frigider pentru două ore. În momentul servirii se taie felii subțiri la feliator. Se așează pe farfurie pe un pat din valeriană, fenel și căpșune, roșii chery și se pune un pesto din fenicul (frunze din fenicul, rucola, ulei de măsline, sare,piper, parmezan. Se servește imediat.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.