Rețetă de paste dulci pentru pofticioși

Pentru că se apropie sfârșitul anului școlar şi sigur vreţi să le pregătiţi piticilor ceva special, o să va arăt cum puteţi bifa şi o cină şi un desert cu numai un singur fel de mancare. Cred că cei mici vor fi tare încântaţi să sară peste porţia de carne cu piure, orez cu lapte sau budincă de legume. Iar eu, ca să o încânt şi mai tare pe fiica mea, o voi lasă să poarte la masă rochiţa de prinţesă. Aşa se va simţi că în desenele animate, cum îi place ei să spună. Ar trebui să mă gândesc la ceva mai special şi pentru Alex, dar sincer, la 11 ani nu-l prea mai încânta poveştile cu prinţi şi prinţese.

Reţeta pe care vreau să v-o arăt este de ceva vreme pe lista mea de „to do”, dar niciodată nu am avut în casă tot ce mi-a trebuit. Ba îmi lipsea mascarpone, ba smântana pentru gătit sau caisele uscate. De fapt, cred că îmi era frică să le fac pentru a nu descoperi o nouă pasiune :))) Nu a mea, ci a Alesiei, v-am mai spus eu că ea ar mânca numai paste şi lapte cu cereale. Sper să nu dezvolte o pasiune cum este cea pentru pastele cu brocolli.

Preparatul meu nu e chiar un desert în adevăratul sens al cuvântului, ci poate fi o cină cu gust dulce, o masă rapidă şi uşoară. Aceste paste au un succes mare printre copii datorită sosului dulce care se lipeşte de paste. Scorţişoara, stafidele şi aroma de vanilie aproape că transformă acest preparat într-un desert veritabil.

Îmi place să fiu eficientă şi să nu petrec multe ore în bucătărie, aşa că o să vedeţi că nici în acest caz nu vă trebuie mai mult de 15 minute.

Aveţi nevoie de:

– 50 grame paste integrale Pambac. Eu prefer pastele integrale pentru că sunt mai sănătoase, conţin carbohidraţi complecşi, seleniu, potasiu, magneziu şi sunt o bună sursă de fier,proteine vegetale, vitamina A, E, F şi B.

– 300 ml amestec 1/1 de lapte vegetal ( eu am folosit lapte de cocoş) şi smântână light

– 110 gr stafide

– 5 ml esenţă de vanilie

– o linguriţă scorţişoară

– o lingutita ştevie

– 50 gr mascarpone

– o mână de caise deshidratate

Modalitatea de preparare o găsiţi în video-ul de mai jos:

Vedeţi? V-am spus că nu este aşa greu. Acum aveţi mai mult timp să va bucuraţi de copilul vostru.

Nu uitați să îmi spuneţi ce părere aveţi despre această reţeta. Iar dacă aveţi şi voi reţete sănătoase, împărtăşiţi-le cu mine!

0 comentarii pe “Rețetă de paste dulci pentru pofticioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.