Mâncărica de mazăre este printre favoritele mele și mă bucur că mi-au moștenit și copiii plăcerile culinare.
Se face foarte rapid, este nutritivă și extrem, extrem de delicioasă.
De cele mai multe ori aleg să prepar eu în casă mâncărurile noastre preferate, pentru că, pe lângă faptul că este mult mai cost effective, este și mult mai sănătos, atât pentru noi, cât și pentru copii.
Ingrediente:
- 500 g mușchiuleț de pui
- două linguri ulei de măsline
- 300 g mazăre congelată
- 250 g bulion/suc de roșii
- sare și piper, după gust
- usturoi după gust
- o сеарă
- un ardei
Mod de preparare:
Taiați puiul bucățele, apoi căliți-l în ulei de măsline, până când începe să se rumenească. Apoi, adăugați la călit și ceapa și ardeiul, iar când încep să se înmoaie, turnați peste ele sosul de roșii. După câteva minute, când totul începe să fiarbă, puneți și mazărea prefiartă.
Atenție: nu puneți sosul de roșii prea devreme, pentru că va încetini procesul de gătire.
Dacă doriți, puteți adăuga și mărar, dar mie nu îmi place așa tare combinația.
Vezi această postare pe Instagram
Nicho a mâncat toată farfuria, iar până seara a dispărut toată, deci eu mă declar mulțumită!
Secretul meu pentru mâncarea delicioasă stă în iubire și ingrediente de bună calitate. Cele două ingrediente cheie: puiul ambalat pentru prospețime și sosul de roșii de la soacra mea.
Ca majoritatea cumpărăturilor pe care la fac pentru casă, puiul este cumpărat de la Lidl unde este ușor să găsesc carne proaspătă și variată, gata porționată și ambalată în condiții de siguranță, un preț foarte avantajos.
Vă aștept curând pe blog cu alte rețete ușoare și gustoase pentru piticii voștri.
Care sunt rețetele voastre preferate pentru a împărtăși plăcerile culinare cu copiii voștri? Ce ingrediente și trucuri folosiți pentru a face mâncărurile să fie nu doar gustoase, dar și sănătoase? Cum gestionați echilibrul între costurile mai mici și calitatea ingredientelor?