Rețetă nuci umplute – gătim acasă

Mă bucur să văd că vă place și vouă rubrica nouă, #gatimacasa și că s-au strâns la ultima postare peste 70 de comentarii și recomandări, favorita voastră fiind rețeta de nuci umplute postată de Ana-Maria Alexa. Prima rețetă trimisă de voi a fost cea de clătite americane cu banane și vă las rețeta aici.

Între timp, am mai făcut și eu un video cu o cremă de zahăr ars cu portocale după care îmi lasă gura apă și acum:

 

Vă mulțumesc tuturor încă o dată pentru implicarea și ajutorul vostru și vă prezint în rândurile de mai jos rețeta care a obținut cele mai multe like-uri din partea voastră: nuci umplute.

Poza: Ana-Maria Alexa

 

Rețetă nuci umplute – ingrediente

Pentru aluat:

4 ouă

6 linguri de zahăr

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

15 linguri de ulei

15 linguri de făină

1 pliculeț praf de copt

Pentru cremă:

gem de prune

miez de nucă

 

Rețetă nuci umplute – mod de preparare

Batem ouăle cu un tel, apoi adăugăm zaharul și uleiul. Amestecăm cu faina și praful de copt și omogenizam până avem un aluat moale.
Punem apoi aluatul în forme și le lăsăm pe foc mic 2-3 minute. Forma de aluat trebuie să fie bine încinsă și unsă cu ulei.

aparat nuci umplute

Puteți folosi și alte tipuri de umplutură, Ana a recomandat gemul de prune cu miez de nucă. Poftă bună!

Mi-aș dori mult să treacă cât mai repede această perioadă și să revenim la viețile noastre de dinainte, însă știu că nu va fi așa și că vom mai sta o ceva timp în case. Sper să fim în continuare sursă de inspirație unii pentru ceilalți. Aștept ca întotdeauna întrebările și mesajele voastre pe contul meu de instagram și nu uitați că o să facem și săptămâna același lucru, așa că aștept cât mai multe poze și rețete!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.