Am mai scăpat de o sursă de stres: dezinfectarea suprafețelor din bucătărie

AQUAclean 2in1 de la Dirt Devil

mop-1-1024x682-8094444Din prima zi în care am ajuns cu Alex și cu Alesia acasă am fost îngrozită de pericolul pe care îl reprezentau microbii din casă pentru sistemul lor imunitar. Așa am devenit una dintre mamele acelea obsedate de curățenie, pe care le înțeleg doar alte mame, care au trecut prin aceeași experiență. Curățam și dezinfectam de două ori pe zi bucătăria. Cănile și biberoanele erau puse în recipiente dezinfectate zilnic, iar familia neatentă primea puncte de penalizare pe bandă rulantă pentru îndrăzneala de a lăsa pantofii pe hol.

mop-4-260x390-5954998

Este greu pentru oricine altcineva să se pună în locul unei mame care trebuie să își protejeze copilul, chiar și de microbi. Preocuparea mea nu s-a domolit pe măsură ce copiii mei au crescut. Acum trebuie să îi protejez pe ei de propria neglijență. Spălatul pe mâini, dușul de seară sunt preocupările mele zilnice. Ce să vă mai spun despre faptul că acum două săptămâni un prieten nea lăsat pisica să avem grijă de ea. Pe cât de bucuroși au fost copiii pe atât de mari au fost grijile mele. Pisica a descoperit repede că poate escalada blatul de bucătărie și a avut o preocupare constantă să cotrobăie prin lucrurile copiilor.

Nu sunt adepta dezinfectanților chimici, mai ales în zonele în care se joacă cei mici, deci vă puteți închipui cât de ușurată am fost când am aflat că pot dezinfecta la fel de bine și cu abur. Nu e prima dată când folosesc soluții de dezinfectare cu abur dar, după ce am testat-o pe cea de care vă povestesc acum, am concluzionat că mi-e mai simplu să nu mai fiu stresată de curățenie.

Să vă povestesc despre testul meu pentru AQUAclean 2in1 de la Dirt Devil:

mop-6-1024x682-8361879

Pasul 1 – L-am testat unde era mai simplu. Pe gresia din bucătărie. Ce mi-a plăcut cel mai mult este că durează foarte puțin până se încălzește. Doar 30 de secunde și aburul este gata. Am început să curăț bucătăria prin toate colțurile și pot să spun că este super ușor. Mopul este destul de simplu de folosit și alunecă repede pe suprafața din bucătărie. Surpriza cea mai mare pentru mine a fost că gresia mea nu a mai trebuit să fie lăsată la uscat, ca după folosirea unui mop obișnuit. Cred că toate mamele știu cum este să strigi după copii prin casă „Ai grijă să nu cazi, e gresia udă!”

mop-7-390x260-6802017

Pasul 2 – Testul rezistenței. La mine curățenia durează cam 5 minute până la apariția celor mici în bucătărie. Alesia este o mică bucătăreasă în devenire, deci vă puteți imagina că atunci când mă ajută la gătit este un dezastru total. Doar că AQUAclean 2in1 de la Dirt Devil elimină până 99.9% din bacterii fără a folosi nici un fel de substanțe chimice. Dacă mi se pare că gresia nu este suficient de curată, folosesc funcția Steamboost pentru a mări cantitatea de aburi.

Pasul 3 – Testul locurilor ascunse din bucătărie. Cine credeți că are răbdare să curețe chiar toate suprafețele din bucătărie? Eu, desigur. Pentru că acum este mai simplu. Cu cele 10 accesorii ale AQUAclean 2in1 de la Dirt Devil îl pot pune la treabă și pentru curățarea dulapurilor și a colțurilor dificile din spatele aragazului.

mop-8-390x260-1155353

Pasul 4 – Testul suprafețelor dificile. Ei bine, dacă tot am început să testez aparatul, m-am gândit să devin creativă. Cu câteva dintre accesoriile aparatului am început să curăț mânerele din metal, aragazul și chiar și geamurile din bucătărie. Mi-a venit ideea asta pentru că am citit pe fiecare accesoriu tipul de suprafață pentru care este potrivit. Cu alte cuvinte, aparatul vă spune ce trebuie să faceți și cu ce accesoriu. Avem accesorii separate pentru colțuri, pentru geamuri, pentru dulapuri și tot așa. Odată începută testarea aparatului, s-a transformat repede într-o aventură haioasă pentru noi toți. Cea mai încântată a a fost Alesia, care a descoperit că aparatul se rotește foarte mult (la 180 de grade) pentru a ajunge chiar peste tot. Credeți că mai scapă ceva din casă ne-dezinfectat?

Pasul 5 – Curățatul și asamblatul aparatului. Credeați că nu vom ajunge și la acest test? Ce nu îmi place mie la actualul meu aspirator este că trebuie să îl car prin diferite camere și să mut priza de fiecare dată. Cu AQUAclean 2in1 de la Dirt Devil am scăpat și de problema asta. Montatul și demontatul nu mai există, pentru că are o formă subțire care îmi permite să îl ascund pur și simplu după un dulap. Aspiratorul mic inclus în aparat este si el simplu de folosit. După ce am curățat suprefețele greu accesibile îl punem la loc în aparat și gata!

Iată cum se folosește AQUAclean 2in1 de la Dirt Devil: Mopul se încălzește în 30 de secunde deci, dacă stați prost cu răbdarea (ca mine) este aparatul potrivit. Are un rezervor mare, cu o capacitate de 0.28l,  suficient pentru 30 minute de curățare. Este ușor de transportat și de manevrat, dacă ai de gând să faci curățenie cu un copil în brațe.

mop-1024x683-3988013Mopul cu aburi AQUAclean 2in1 are 10 accesorii pentru a curața cât mai multe tipuri de suprafețe.

Vă aștept să îmi spuneți părerea voastră după ce îl testați! Îl puteți cumpăra de aici.

 

0 comentarii pe “Am mai scăpat de o sursă de stres: dezinfectarea suprafețelor din bucătărie

    • Cristina says:

      Cu siguranta. Galeata, + apa + mult clor + mop = super curatenie.
      Numai bine pana iese mirosul de clor din bucatarie, ai timp de o cafea pe balcon, ca doar ai muncit nu? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.