SECRETELE celor mai cunoscute 10 TRUCURI de magie


Se spune de multe ori că magicienii adevărați nu își dezvăluie niciodată secretele, dar în era tehnologiei e tot mai dificil să ascunzi explicațiile de utilizatorii sceptici. Iată ce se ascunde în spatele unor trucurui incredibile de magie:

1. Transformarea cafelei în monede

Trucul lui David Blane este foarte popular în întreaga lume. Magicianul ia două pahare de cafea de plastic, taie unul pe jumătate și îl umple cu monede. După aceea, face o gaură mică pe fundul paharului mare, pune în interior un burete și pune paharul cu monede deasupra. După aceea, tot ce trebuie să facă e să-și pună degetul în gaură. Paharul mic se va ridica, dezvăluind monedele, iar cafeaua va fi absorbită de burete.

2. Sabia magică


Trucul realizat de James More la Englezii au talent are o explicație simplă. Magicianul poartă o construcție specială pe sub haine. Când el cade pe sabia ascuțită. Vârful său se retrage și iese unul fals.

1-10-600x245-9825951
3. Tragerea cărților din aer

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Magicianul folosește un suport special de cărți pe care îl pune în spatele mâinii și astfel pare că scoate cărțile din aer. Majoritatea magicienilor trebuie să exerseze din greu ca să reușească să facă acest truc fără să fie prinși.

4. Prinderea unui glonț

Acest truc necesită multă pregătire și îndemânare. Magicianul schimbă un glonte semnat de cineva din public cu unul de sticlă, punând cel de-al doilea glonte în armă. Când trage, glontele din ceară se topește, iar ceara fierbinte găurește sticla. Magiciannul scoate glontele original și îl ascunde în gură până când îl arată celorlalți.

5. Înghițirea balonului

Cheia succesului aici este reprezentată de găurile mici din capătul balonului. Magicianul pune un balon în gură și îl apasă cu limba până când aerul este eliberat. Acest lucru creează iluzia că magicianul mănâncă balonul.

6. Călcarea de un camion

Acest truc se bazează complet pe legile fizicii. Într-adevăr, un camion real trece peste un magician și nu îl rănește. Cheia succesului acestui truc este așezarea unui set de contragreutăți pe o parte a camionului pe care publicul nu o vede, care echilibrează camionul.

7. Tăierea și reîntregirea frânghiei

Trucul presupune ca o frânghie tăiată să fie reîntregită – dar magicianul nu taie niciodată frânghia. El taie doar o bucată scurtă de frânghie pe care o ascunde în mână. Folosndu-se de îndemânare, el creează iluzia că reîntregește frânghia numai prin magie.

8. Obiecte care levitează

Pentru a face acest truc ai nevoie de un elastic de cauciuc extrem de subțire și de un creion pe care să îl ascunzi în mânecă. Tehnica poate să difere în funcție de obieectul pe care vrei să îl faci să leviteze, dar ideea principală e aceeași – fixează dispozitivul acolo astfel încât să nu-l vadă nimeni și lasă magia să se desfășoare.

9. Apa suspendată în aer

Magicianul ia un pahar, îl umple cu apă, pune o bucată de carton pe sticlă și apoi întoarce paharul invers. Cartonul reține apa din cauza golului de aer din interiorul sticlei. Apa nu curge când cartonul e dat la o parte deoarece pe fundul paharului există o gaură mică ce menține golul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.