SECRETELE celor mai cunoscute 10 TRUCURI de magie

Se spune de multe ori că magicienii adevărați nu își dezvăluie niciodată secretele, dar în era tehnologiei e tot mai dificil să ascunzi explicațiile de utilizatorii sceptici. Iată ce se ascunde în spatele unor trucurui incredibile de magie:

1. Transformarea cafelei în monede

Trucul lui David Blane este foarte popular în întreaga lume. Magicianul ia două pahare de cafea de plastic, taie unul pe jumătate și îl umple cu monede. După aceea, face o gaură mică pe fundul paharului mare, pune în interior un burete și pune paharul cu monede deasupra. După aceea, tot ce trebuie să facă e să-și pună degetul în gaură. Paharul mic se va ridica, dezvăluind monedele, iar cafeaua va fi absorbită de burete.

2. Sabia magică

Trucul realizat de James More la Englezii au talent are o explicație simplă. Magicianul poartă o construcție specială pe sub haine. Când el cade pe sabia ascuțită. Vârful său se retrage și iese unul fals.

1-10-600x245-9825951
3. Tragerea cărților din aer

FOLLOW ME

Magicianul folosește un suport special de cărți pe care îl pune în spatele mâinii și astfel pare că scoate cărțile din aer. Majoritatea magicienilor trebuie să exerseze din greu ca să reușească să facă acest truc fără să fie prinși.

4. Prinderea unui glonț

Acest truc necesită multă pregătire și îndemânare. Magicianul schimbă un glonte semnat de cineva din public cu unul de sticlă, punând cel de-al doilea glonte în armă. Când trage, glontele din ceară se topește, iar ceara fierbinte găurește sticla. Magiciannul scoate glontele original și îl ascunde în gură până când îl arată celorlalți.

5. Înghițirea balonului

Cheia succesului aici este reprezentată de găurile mici din capătul balonului. Magicianul pune un balon în gură și îl apasă cu limba până când aerul este eliberat. Acest lucru creează iluzia că magicianul mănâncă balonul.

6. Călcarea de un camion

Acest truc se bazează complet pe legile fizicii. Într-adevăr, un camion real trece peste un magician și nu îl rănește. Cheia succesului acestui truc este așezarea unui set de contragreutăți pe o parte a camionului pe care publicul nu o vede, care echilibrează camionul.

7. Tăierea și reîntregirea frânghiei

Trucul presupune ca o frânghie tăiată să fie reîntregită – dar magicianul nu taie niciodată frânghia. El taie doar o bucată scurtă de frânghie pe care o ascunde în mână. Folosndu-se de îndemânare, el creează iluzia că reîntregește frânghia numai prin magie.

8. Obiecte care levitează

Pentru a face acest truc ai nevoie de un elastic de cauciuc extrem de subțire și de un creion pe care să îl ascunzi în mânecă. Tehnica poate să difere în funcție de obieectul pe care vrei să îl faci să leviteze, dar ideea principală e aceeași – fixează dispozitivul acolo astfel încât să nu-l vadă nimeni și lasă magia să se desfășoare.

9. Apa suspendată în aer

Magicianul ia un pahar, îl umple cu apă, pune o bucată de carton pe sticlă și apoi întoarce paharul invers. Cartonul reține apa din cauza golului de aer din interiorul sticlei. Apa nu curge când cartonul e dat la o parte deoarece pe fundul paharului există o gaură mică ce menține golul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.