Semne care arată că ești un om cu stimă de sine scăzută. De ce e greu să iubești o persoană nesigură

Semne care arată că ești un om cu stimă de sine scăzută. De ce e greu să iubești o persoană nesigură

„Nu sunt o persoană atractivă”, „Nu pot să o fac” sau „Am eșuat” sunt toate frazele care sunt adesea rostite de oameni care nu se iubesc destul. Psihologii etichetează un astfel de comportament ca fiind toxic, deoarece nu otrăvește doar viața celor care sunt nesiguri, ci și tuturor celor din jur.

Iată de ce este atât de greu să iubești pe cineva care nu se iubește pe sine și de ce este greu să trăiești lângă o astfel de persoană.

1. Îți absoarbe toate emoțiile și energia

Oamenii care nu se iubesc pe sine au nevoie de alți oameni pentru a-și dovedi dragostea pentru ei tot timpul. Ei văd o intenție ascunsă în fiecare cuvânt, în fiecare aspect și în fiecare acțiune. Acest lucru nu este un temperament rău: este foarte greu pentru o persoană nesigură să înțeleagă dacă cineva este sincer sau nu. Este foarte greu să comunici cu o persoană care vede mereu numai lucrurile rele din viață.

2. O astfel de persoană vorbește numai despre ea despre sentimentele ei

Persoanele nesigure dau dovadă adesea de două trăsături opuse – nu se plac, dar sunt și extrem de egoiste. În mod ideal, o relație între două persoane constă în conversații în care ambele persoane sunt egale. Dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat în acest caz. Ei au complexe, de aceea gândesc și vorbesc doar despre ei înșiși.

3. Emoțiile negative sunt mai puternice pentru un astfel de om

O persoană nesigură nu se simte interesantă sau plăcută de ceilalți. Dar este foarte dureros să realizezi astfel de lucruri despre tine și de aceea se plâng de toate lucrurile din jurul lor. Vor spune lucruri de genul: „Doctorii din spitale sunt nebuni”, sau „soția prietenului meu este urâtă și proastă”. În timp ce ei înșiși sunt în regulă. De aceea, vei fi întodeauna nevoit să le oferi un sprijin imens în împrejurimile neplăcute.

4. Există posibilitatea de a înșela

Oamenii care sunt cu adevărat încrezători nu au nevoie de alți oameni care să le spună că sunt minunați. Ei știu asta deja pentru că sunt încrezători.

FOLLOW ME

Nu funcționează în același fel cu oameni care nu sunt obișnuiți să se iubească pe ei înșiși. Îndoielile legate de atractivitatea lor îi fac să caute iubirea în altă parte. Fiecare persoană care le arată empatie devine foarte importantă în viața lor. De asemenea, este foarte ușor pentru un partener nesigur să te învinuiască pe tine, de obicei pentru că nu îi oferi suficientă dragoste.

Citește și: Trei zodii care preferă să nu aibă relații – de ce le este mai bine singure

5. Întotdeauna trebuie să dovedească ceva lumii

Experții susțin că oamenii care sunt prea critici față de ei înșiși sunt deseori neliniștiți fără niciun motiv real.O astfel de persoană va face multe lucruri într-un anumit fel doar ca să fie observată de ceilalți. Nu credem că poți avea o viață normală cu o astfel de persoană nesigură.

6. O astfel de persoană e geloasă și te verifică

Gelozia este ceva ce au oamenii nesiguri. Oamenii care nu se iubesc nu pot crede cu adevărat că altcineva îi poate iubi. Uneori, o relație se poate transforma într-o căutare constantă a infideliteții. Și nu există nicio modalitate prin care să convingi o persoană nesigură că nu ai putea să înșeli pentru că ea pur și simplu nu te va crede niciodată.

7. Nu trăiește în prezent

Oamenii nesiguri sunt adesea numiți imaturi și leneși, dar un lucru este cunoscut cu siguranță: nu doresc să fie responsabili pentru propriile lor vieți, astfel încât responsabilitatea cade asupra ta. Le este frică de viitor și trăiesc mereu în trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.