Simona Pătruleasa recomandă o destinaţie de suflet: Capri

Simona Pătruleasa recomandă o destinaţie de suflet: Capri

Simona Pătruleasa: „Capri este o destinaṭie care merită bifată măcar o dată în viaṭă”

Vă povesteam de curând despre magia insulei Capri, un loc de care vedetele se îndrăgostesc, se pare, iremediabil, şi unde s-ar întoarce mereu şi mereu. A fost cazul Andreei Marin şi este şi cazul fermecătoarei Simona Pătruleasa, pe care am întâlnit-o recent şi nu am ezitat să o întreb la ce îi zboară gândul când vine vorba de vacanṭă. Răspunsul a venit pe nerăsuflate: “Capri! Este o destinaṭie care merită bifată măcar o dată în viaṭă”, mi-a răspuns Simona, pentru care insula are şi o încărcătură personală unică: “Am vizitat acest loc pentru prima dată în 2008, când m-am căsătorit cu Sabin. Am fost o săptămână împreună cu nişte prieteni şi apoi, la sfârşitul lunii august, când a avut loc nunta. De fapt, Sabin mi-a făcut această surpriză cu nunta. El mai fusese înainte şi a fost convins că o să-mi placă. La un distanṭă, am revenit în Capri şi aş putea să merg în fiecare an, pentru că este un loc de poveste, de care nu ai cum să te plictiseşti”, mi-a împărtăşit vedeta.

Simona Patruleasa, nunta in Capri

Şi fără îndoială că această insulă de poveste te seduce fără ca aproape să-ṭi dai seama: “Totul îṭi rămâne în suflet! Peisajele superbe, drumurile înguste pe care puteai să mergi doar cu maşinile lor speciale pentru astfel de drumuri, terasele cochete, hotelul Mariott, unde am stat şi unde a avut loc şi petrecerea de nuntă, magazinul 100% Capri…”, continuă Simona. “La capitolul mâncare, am încercat cam toate restaurantele, de la mâncare italiană şi până la cea grecească, însă cel mai mult mi-au plăcut fructele de mare”.

Simona Patruleasa, vacanta in Capri

Şi, deşi ai crede că pe o insulă nu poṭi găsi într-atât de multe atracṭii turistice şi locuri de vizitat, iată că Simona are o listă lungă de recomandări: “Se poate ajunge pe Insula Capri din orice port din Golf. Peisajul de pe insula este uluitor! Dacă nu ai ajuns încă acolo, n-ai cum să-ṭi imaginezi un apus de soare văzut din Piazzetta şi să auzi orologiul Catedralei San Stefano. Piazzetta este cel mai boem loc unde se întâlnesc turiştii. Via Krupp, supranumit ” cel mai frumos drum din lume” este în zig-zag şi este foarte abrupt şi spectaculos. Centrul istoric din Anacapri trebuie, de asemenea, vizitat. Aici sunt foarte multe locuri frumoase de văzut şi admirat: Biserica San Michele, Biserica Sf. Sofia. Nici Villa San Michele a fostului medic şi scriitor suedez nu trebuie ratată. Axel Munthe a fost impresionat de frumuseṭea şi clima insulei şi a construit această vilă care astăzi este muzeu.

Simona Patruleasa recomanda La Grotta Azzurra, Capri

Grota Albastră este cel mai important simbol al insulei Capri. Aici se intră doar cu barca, iar apa are o culoare albstru intens datorită faptului că soarele se reflectă din nisipul aflat pe fundul peşterii.  Punta Carena, unde se află şi un far, este unul din cele mai frumoase locuri de pe insulă. Stâncile Faraglioni: Stella, Mezzo şi Scopollo sunt impresionante. Aici trăieşte şopârla albastră care nu se mai găseşte altundeva în lume. Grădinile lui Augustus care sunt proiectate în terase cu vedere la mare. Marina Picolla se află în sudul insulei şi este renumită pentru plajă, deşi nu are nisip. Se stă pe stânci. Sunt doar câteva dintre locurile pe care le-am văzut şi care mi-au rămas în minte şi în suflet. Mi-ar plăcea să mă mut acolo, dar doar dacă aş merge cu toată familia. Este un loc minunat unde aş putea să trăiesc :)”, declară Simona cu un zâmbet larg. Sper că v-a convins să consultaṭi cea mai apropiată agenṭie de turism cu destinaṭia Capri 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.