Oricât de mult ne place bronzul, acel aspect de piele arămie după o vacanță la mare, suntem conștiente că razele soarelui dăunează pielii noastre. Petele pigmentare, ridurile, pielea arsă sunt doar câteva dintre neajunsuri. Doctorii spun că și capilarele sparte sunt provocate tot de expunerea la soare.
Fibrele de colagen se găsesc în țesutul conjunctiv, acela care asigură legătura dintre celule, țesuturi și organe. Încet-încet, razele soarelui îl slăbesc, întinzându-l până ce, oricât de elastic ar fi, nu mai revine la forma inițială. Presiunea din jurul venelor scade, iar ele se rup, devin mai mari și mai vizibile sub piele. Astfel, capătă aspectul de vene sparte.
Ce putem face?
Doctorii spun că cele mai afectate părți ale corpului sunt nasul și obrajii, așadar poartă pălării cu boruri largi și aplică neapărat loțiune de soare pe tot corpul cu SPF 50! Stai mai mult la umbră și poartă haine ce te protejează de razele UV.
Dacă ai deja capilare sparte, corpul nu le poate vindeca singur așa că trebuie să apelezi la tratament specializat.
FOLLOW ME

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.

Cum ne antrenăm mintea să se elibereze de griji? ⛅️ atunci când ceva te îngrijorează, evaluează-ți nivelul de teamă: desenează o linie și noteaz-o la un capăt cu zero și la celălalt cu zece. Care e cel mai rău lucru la care te poți gândi? Poate un accident în urma căruia rămâi paralizat sau pierderea unei persoane dragi. Pune asta în dreptul cifrei zece. Acum compară teama din prezent cu aceea. Simplul fapt că faci asta îți oferă un simț al măsurii. Când simțit că te sufocă teama, clasific-o. Unde se încadrează în comparația cu un eveniment cu adevărat înspăimântător?” - exercițiu din cartea Gândește ca un călugăr 🌥 meditează și încearcă să permiți gândurilor tale să fie înconjurate de calm, pace și liniște ⛅️ fă exerciții de respirație: inspiră profund 4 secunde, ține 4 secunde, expiră 4 secunde ⛅️ ține un jurnal de recunoștință (în felul acesta, odată ce începi să vezi lucrurile pentru care merită să fii recunoscător, creierul tău începe să caute și mai multe astfel de lucruri) Dacă îți place postarea mea, nu uita să îi oferi o ❤️, să o împărtășești cu un prieten pe care crezi că l-ar ajuta 🤗 și să îi dai SAVE pentru a putea reveni mai ușor la ea atunci când dorești.✨ Cu grijă,
Ela