Știai că expunerea la soare duce la capilare sparte? Cum te poți apăra

Oricât de mult ne place bronzul, acel aspect de piele arămie după o vacanță la mare, suntem conștiente că razele soarelui dăunează pielii noastre. Petele pigmentare, ridurile, pielea arsă sunt doar câteva dintre neajunsuri. Doctorii spun că și capilarele sparte sunt provocate tot de expunerea la soare.

Fibrele de colagen se găsesc în țesutul conjunctiv, acela care asigură legătura dintre celule, țesuturi și organe. Încet-încet, razele soarelui îl slăbesc, întinzându-l până ce, oricât de elastic ar fi, nu mai revine la forma inițială. Presiunea din jurul venelor scade, iar ele se rup, devin mai mari și mai vizibile sub piele. Astfel, capătă aspectul de vene sparte.

Ce putem face? 

Doctorii spun că cele mai afectate părți ale corpului sunt nasul și obrajii, așadar poartă pălării cu boruri largi și aplică neapărat loțiune de soare pe tot corpul cu SPF 50! Stai mai mult la umbră și poartă haine ce te protejează de razele UV.

Dacă ai deja capilare sparte, corpul nu le poate vindeca singur așa că trebuie să apelezi la tratament specializat. 

 

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.