Știi RĂSPUNSUL? Numai 10% dintre oameni reușes să REZOLVE!

Cuvântul puzzle vine de la „pusle” care înseamnă confuz sau a confunda. În principiu, a fost creat ca un mijloc de „testare care poate verifica ingeniozitatea cuiva”.

Și astfel, un puzzle foarte viral, care a fost postat pe Facebook acum ceva vreme, cu afirmația că numai 1 din 1000 de persoane poate rezolva acest test s-a transformat în una dintre cele mai mari controverse ale rețelei de socializare, având acum peste 3 milioane de comentarii din întreaga lume. Cu toții au încercat să-l rezolve și au existat o mulțime de intrigi și de controverse pe tema răspunsului final.

S-ar putea să nu știi despre acest test. După un timp de la începere, s-ar putea să te întrebi „de ce sunt aici cu toată povestea asta în jurul unui puzzle?”. Ei bine, pentru că ai crezut că faci parte din acea categorie a celor care și-au dat seama din prima de logica sa, trebuie să și demonstrezi acest lucru. Multă baftă!
Deci, iată întrebarea!

Întrebarea este:

Dacă 1 + 4 = 5

2 + 5 = 12

FOLLOW ME

3 + 6 = 21

Apoi,

Care ar fi rezultatul 8 + 11 =?

Începi să rezolvi puzzle-ul, deoarece ești determinat de faptul că 1 din 1000 l-ar putea rezolva. 5 minute sunt suficiente pentru a rezolva testul.

Deci?

Probabil ai obținut 40 ca răspuns. Corect?

Ai aplicat suma totală în acest puzzle și ai primit răspunsul 40. Pur și simplu adaugi primele două cifre împreună cu răspunsul anterior și ajungi la noul răspuns. Adică, 1 + 4 = 5, 5+ (2 + 5) = 12, 12+ (3 + 6) = 21 și așa mai departe …

Din păcate, asta nu este răspunsul!

Bine… Nu-ți bate capul. Știu că ești dezamăgit de asta. Dar, 40 nu este răspunsul. Răspunsul este altul. Deși logica este corectă, ai aplicat-o pe numere greșite.

Și răspunsul este …

96, da! Este posibil să te gândești la logica acestui răspuns. Însă, acum trebuie să te gândești ce e în neregulă cu logica ta. Am spus deja că logica ta a fost corectă, dar ai aplicat-o pe numere greșite. Încearcă să aplici corect numărul total pe aceste numere.

După cronologie, trebuie să urmărești secvența după 1,2,3 într-o singură linie și 4,5,6 pe altă linie și să aplici logica adăugării. Și după ce 60 + 7 + 10 = 77 știi ce ar trebui să vină în continuare? 77 + (8 + 11) = 96, răspunsul care a fost inițial cerut.

Răspunsul este cel mai probabil să fie egal cu 96 deoarece, aplicând in orice mod modalitățile de mai sus ajungem la 96.

Sper că te-ai lămurit de ce primul răspuns nu a fost cel corect și că ai înțeles cum se rezolvă corect testul. Acest tip de test este unul care îi stârnește pe cei pasionați de jocurile de logică. Dacă te numeri printre cei care au ajuns la răspunsul corect, din prima, FELICITĂRI! Se pare că ești o persoană foarte perspicace, care se pricepe excelent la problemele de logică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.