#TIPS&TRICKS

Te învăț pe ce criterii să te bazezi atunci când îți alegi costumul de baie

Scris de Ela Crăciun la 21 iulie 2016

Poate că aţi observat noua obsesie din rândul vedetelor de la Hollywood şi fotomodelelor de pe catwalk pentru costumele dintr-o singură piesă, dar am fost atentă la ceea ce trend-ul impune pentru vara lui 2016 şi vorbesc aici numai despre costume frumoase, simple sau cu imprimeuri curajoase, în diverse culori, mai vii sau mai pastelate.

Alegerea costumului de baie este o reală provocare, astfel că vom analiza împreună cum să îţi alegi costumul de baie în funcţie de propria siluetă:

Publicitate

Silueta clepsidră


Ce noroc! Ţi se potriveşte cam orice costum de baie, corpul tău este proporţional ideal şi poţi purta atât costume simple, într-o singură culoare, cât şi combinaţii mai îndrăzneţe. Cel mai probabil nu vei accesoriza un pareo sau vreun poncho pentru plaja.

Silueta măr

Publicitate

Distribuţia grăsimii se face în jumătatea superioară a corpului (braţe, abdomen). Talia este masivă, umerii sunt largi, şoldurile înguste, picioarele lungi şi subţiri. Apelează la trucuri care să-ţi atragă privirea înspre bust. Aplicaţiile sau imprimeurile florale sunt o bună metodă de a atrage atenţia asupra părţii superioare a corpului. Nu miza pe slipii cu talie joasă, nu vor face decât să accentueze anumite defecte.

Silueta pară

Talia este subţire, umerii mici, sânii mici, dar fermi, fundul puţin lăsat. Alege un sutien care să te avantajeze şi un chilot care să distragă atenţia de la şoldurile late (pereche normală de slipi, în culori închise).

Publicitate

 

Silueta triunghi inversat

Şolduri mici, umeri laţi. Alege un slip cu talie ceva mai înaltă, ca să pară că ai picioare mai lungi. Dungile orizontale, șolduri mai late. Evită pe cât posibil costumele întregi, fiindcă atrag atenţia asupra umerilor. Nici slipul cu şnuruleţ nu este potrivit.

Silueta dreptunghi

Dimensiuni apropiate. Încearcă un costum de baie format din două piese, în stil triunghi. Decolteul în V, pentru a crea volum, iar slipii cu volănaşe sau aplicaţii. Evita slipii cu talie înalta, sutienele de tip bandeau, fiindcă accentuează lipsa formelor şi dungile orizontale.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--