La ce trebuie să fii atent atunci când alegi o bonă pentru copilul tău

Dacă nu ești un părinte norocos și nu ai bunicii aproape, va veni momentul în care va trebui să treci prin procesul de angajare a unei bone pentru copilul tău. Bineînțeles, numai gândul că îți lași copilul pe mâna unui necunoscut face din asta o decizie foarte grea.

Dar, dacă ții cont de niște sfaturi, poți să îți ușurezi acest proces și să te asiguri că ai ales o bonă potrivită pentru tine și copilul tău. În primul rând, trebuie să te înrămezi cu răbdare, pentru că poate fi un proces de durată și este firesc. Trebuie să începi procesul cu cel puțin o lună sau două înainte, pentru a avea suficient timp pentru interviuri și o eventuală perioadă de probă.

Gândește-te la profilul bonei perfecte pentru tine, ce trăsături ar trebui să aibă aceasta și concepe o fișă a postului ca să îți fie mai clar ce cauți. După ce ai descoperit ce îți dorești, poți începe căutarea.

Poți apela în primul rând la familie și prieteni, cerându-le o recomandare. Referințele din partea celor apropiați îți pot oferi mai mult confort și nu te vei mai îngrijora că îți lași copilul cu un străin.

Interviul

După ce ai găsit câteva persoane, stabilește câte un interviu cu fiecare în parte. Întreabă despre experiența lor anterioară, despre principiile pe care le urmează în creșterea copiilor (spre exemplu dacă îi pedepsesc ). De asemenea, poți întreba și lucruri mai personale, cum ar fi hobby-urile și pasiunile lor.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Trebuie să afli cum vede educația unui copil și ce face atunci când se supără pe un copil și cum îți gestionează furia. Poate fi o tactică bună ca să îți dai seama dacă e potrivită dacă îl iei pe copil cu tine la interviu, să vezi cum interacționează cu bona, și ea la rândul ei cu cel mic. Dacă instinctul tău îți spune ceva, fie că e o bonă bună, fie că nu, ascultă-l. Deseori tu poți simți ce e mai bine pentru copilul tău.

După interviu, înainte să iei o decizie nu ezita să ceri cât mai multe referințe de la agenție și/ sau persoanele care ți le-au recomandat. Cere-le candidatelor o perioadă de probă. Poate fi vorba de câteva zile în care acestea să stea cu copilul în prezența ta. Bineînțeles, o perioadă de probă necesită plătită, dar este pentru siguranța ta.

Chiar dacă ceilalți părinți îți pot recomanda o anumită bonă, pentru tine ar putea să nu fie neapărat perfectă. Însă există câteva calități pe care orice bonă ar trebui să le aibă, indiferent de studiile în domeniu sau numărul de experiențe:

– Să iubească copiii și să îi placă compania lor

– Să aibă răbdare

– Să îți accepte sugestiile în ceea ce privește educația și creșterea copilului, să fie disponibilă să învețe din cărți sau alte materiale educație sau să meargă la cursuri unde să învețe despre psihologia copilului

– Să accepte faptul că fiecare copil e unic și fiecare are nevoi diferite și să se adapteze la ele

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.