Japonezul Chiyo Hayashi a elaborat o tehnică de masaj care este concepută pentru a restabili poziţia oaselor faciale şi îmbunătăţeşte microcirculaţia.
Înainte de a începe procedura, pregăteşte o oglindă şi ulei de masaj. Asta te va ajuta să execuţi corect mişcările şi să eviţi frecarea excesivă. Pielea trebuiesă fie curată.
1. Ridicarea obrajilor. Pune coatele pe masă, strânge pumnii. Cu falangele degetelor te sprijini pe obraji. Rămâi în poziţia asta 5 secunde.

2. Joacă-te cu fruntea. Cu falangele degetelor, apasă fruntea aproape de linia scalpului. Faci asta şi cu tâmplele, până la lobii urechilor.

3. Netezirea obrajilor.Palmele împreunate şi strânse bine. Vei face mişcările cu partea laterală. Degetul mâinii drepte să se afle sub ochiul stâng, lângă nas. Cu presiune, efectuezi o mişcare până în apropierea urechilor. Faci la fel cu ochiul drept.

4. Netezirea frunţii. Pumnii strânşi, falangele aşezate deasupra sprâncenelor. Efectuezi mişcarea în sus (până la linia scalpului) şi în jos.
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului

5. Deschiderea ochiului. Închide ochii. Cu falangele degetelor masezi toată suprafaţa ochiului.

6. Bărbia. Cu pumnii strânşi, masezi linia bărbiei. Efectuezi mişcarea de 7-8 ori.

7. Masaj complex. Îţi foloseşti ambele mâini, mişcându-se simultan atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă. Cu buricle degetelor începi de la frunte, cobori la tâmple, linia barbiei, gât şi claviculă.
