Dragii mei,
Am primit de la colegele mele de la Fundația Mereu Aproape o poveste. Dar nu din acelea cu prințese dar una care poate avea final fericit.
În România lui 2015 se întâmplă ca
Andreea şi Nicoleta Lilea să fie premiante la şcoală dar să nu aibă un acoperiș deasupra capului.
Sunt două fetiţe minunate şi foarte frumos educate de părinţii lor. Locuiesc în Fundulea, Călăraşi într-o casă de chirpici, cu dimensiunea de 50 metri pătraţi. Nu au condiţii de igienă. DELOC.
Îşi doresc enorm să aibă o căsuţa fie ea şi de o camera, dar să fie sigură şi să aibă un loc în care să îşi poată face temele.
Casă este de nelocuit. Pereţii sunt crăpaţi, iar spatele casei s-a desprins în jur de 10-15 cm.
Şi totuşi, în fiecare zi după şcoală fetele se pun în genunchi la patul din camera lor şi îşi fac temele pe o tăblie de lemn.
Colegii mei de la Fundația Mereu Aproape au reușit să ridice un gard şi să branşeze familia la reţeaua electrică.
FOLLOW ME

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.

Cum ne antrenăm mintea să se elibereze de griji? ⛅️ atunci când ceva te îngrijorează, evaluează-ți nivelul de teamă: desenează o linie și noteaz-o la un capăt cu zero și la celălalt cu zece. Care e cel mai rău lucru la care te poți gândi? Poate un accident în urma căruia rămâi paralizat sau pierderea unei persoane dragi. Pune asta în dreptul cifrei zece. Acum compară teama din prezent cu aceea. Simplul fapt că faci asta îți oferă un simț al măsurii. Când simțit că te sufocă teama, clasific-o. Unde se încadrează în comparația cu un eveniment cu adevărat înspăimântător?” - exercițiu din cartea Gândește ca un călugăr 🌥 meditează și încearcă să permiți gândurilor tale să fie înconjurate de calm, pace și liniște ⛅️ fă exerciții de respirație: inspiră profund 4 secunde, ține 4 secunde, expiră 4 secunde ⛅️ ține un jurnal de recunoștință (în felul acesta, odată ce începi să vezi lucrurile pentru care merită să fii recunoscător, creierul tău începe să caute și mai multe astfel de lucruri) Dacă îți place postarea mea, nu uita să îi oferi o ❤️, să o împărtășești cu un prieten pe care crezi că l-ar ajuta 🤗 și să îi dai SAVE pentru a putea reveni mai ușor la ea atunci când dorești.✨ Cu grijă,
Ela
Dar ei, toți, merită o casă nouă!

Îi ajutăm? 🙂 Îi puteți scrie Andreei (Șurghie), project manager, la andreea@fundatiamereuaproape.ro.