Uleiul de cocos, apa de nucă de cocos, bucățele de nucă de cocos, untul de nucă de cocos, crema de nucă de cocos, laptele de nucă de cocos,și făina de nucă de cocos devin din ce în ce mai populare, mai ales în rândul vegetarienilor. Și există și alte motive pentru asta, care nu țin neapărat de alimentație:
Nuca de cocos este foarte bogată în acizi sănătoși și face parte din familia Arecaceae. Aproape 90% din conținutul său este e format din acizi grași saturați și sunt combinați cu o cantitate mică de acizi grași mono-nesaturați și polinesaturați.
Iată proprietățile uleiului de cocos care te ajută să menții o stare de sănătate extraordinară:
– Proprietăți anti-microbiene / de combatere a infecțiilor
– Proprietăți antiinflamatorii
– Proprietăți antioxidante
– Sporesc absorbția nutrienților
– Proprietăți puternice anti-cancerigene
– Nontoxic pentru animale și oameni
Iată cum poți folosi uleiul de cocos:
Igiena personală și corpul
FOLLOW ME
1. Spălarea feței / Uleiul de cocos pe post de săpun – Amestecul de ulei de nucă de cocos cu ulei de măsline, ulei de avocado, ulei de ricin și ulei de migdale în cantități egale poate înlocui săpunul obișnuit. Spală-ți fața cu amestecul obținut, în locul unui săpun. Lasă-l pe față timp de 2 minute, pentru a putea acționa și apoi clătește.
2. Gel de păr –Pune uleiul pe un pieptene sau pe degete și masează părul, sau dacă părul este uscat aplică doar la vârfuri.
3. Cremă pentru ochi – Pe pleoape, la culcare se aplică ulei de nucă de cocos. Aplică-l sub ochi pentru a reduce ridurile, pungile și cearcănele.
4. Balsam de păr / tratament – Poți masa scalpul folosind ulei de cocos, iar dacă simți că ai nevoie de un tratament mai intens, aplică ulei de cocos pe păr și lasă-l acolo peste noapte. Părul tău nu se va mai încurca așa ușor și va fi mai sănătos și mai strălucitor.
5. Deodorant – Acest ulei poate fi utilizat ca deodorant, dar are efecte mai bune când e amestecat cu bicarbonat de sodiu și pudră de arorut.
6. După bărbierit – Pielea după bărbierit poate fi vindecată cu ulei de nucă de cocos.
7. Balsam de buze- Îți va înmuia buzele și le va proteja. Pur și simplu freacă niște ulei de nucă de cocos pe buze.
8. Prevenirea și reducerea ridurilor – Poți întări țesuturile conjunctive și întinde pielea dacă îți masezi fața cu niște ulei de nucă de cocos.
9. Starea pielii – în caz de dermatită, psoriazis și eczemă, acest ulei este foarte bun.
10. Arsuri – Uleiul de cocos îți vindeca cicatricile mai repede, dacă aplici pe arsură de îndată și continui să aplici până problema dispare.
11. Mătreța – Ceea ce poate fi cauza principală a mătreții este de fapt secreția de ulei. Uleiul de nucă de cocos poate să îl reducă.
12. Mușcături de insecte – Reduce senzația de arsură, mâncărime și accelerează procesul de vindecare. Doar aplică uleiul direct pe zona afectată.
13. Vânătăi – Dacă aplici direct pe vânătăi, poți reduce roșeața și umflarea și, de asemenea, poate accelera procesul de vindecare.
14. Curățarea corpului – Masează-ți corpul cu un amestec de ulei de nucă de cocos și puțină sare, sau, pentru un miros mai bun, cu un ulei esențial. Spală amestecul după ce ai terminat, iar rezultatele te vor uimi!
15. Pastă de dinți – Bicarbonatul de sodiu și uleiul de nucă de cocos îți oferă cea mai bună pastă de dinți.
16. Ajută la vindecarea și hidratarea tatuajelor – Dacă dorești să împiedici decolorarea pigmentului și dacă vrei să accelerezi procesul de vindecare , prevenind infecțiile, ar trebui să începi să folosești în mod regulat ulei de nucă de cocos.
17. Îndepărtarea arsurilor solare – Pentru a scăpa de usturime mai repede, poți folosi ulei de cocos.
18. Demachiant- Dacă vrei să îți lași pielea moale și radiantă după ce ai înlăturat machiajul, ar trebui să aplici pe față ulei de cocos cu o dischetă demachiantă.