Ține degtele în această poziție! Nu vei ghici ce se întâmplă!

Privește-ți mâinile. Ce vezi? Dacă nu găsești nimic deosebit, discută cu un reflexolog. El îți va spune că pe mâinile tale există numeroase puncte active care te pot ajuta să îți controlezi corpul și mintea. Iată ce poți face cu degetele tale:

1. Degetul mare

Degetul mare e responsabil pentru anxietate și durerile de cap. Dacă te supără o astfel de durere, strânge-ți ușor degetul pentru aproximativ cinci minute. Reflexologii spun că acest lucru va calma durerea.

2. Degetul arătător

Acest deget controlează durerile musculare, dar și sentimentele de dezamăgire, frică și stânjeneală. După cum au arătat niște studii efectuate la Universitatea din Minnesota, pacienții ccare suferă de dureri de spate și de mușchi se simt mai bine după un ciclu de reflexo-terapie. Strânge-ți arătătorul cu cealaltă mână timp de cinci minute.

3. Degetul mijlociu

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

A-ți apăsa degetul mijlociu te ajută dacă te simți enervat, furios sau mai obosit/ă ca de obicei. Studiile au arătat că acest exercițiu scade presiunea sângelui și te calmează.

4. Degetul inelar

Emoțiile negative și tristețea vor trece dacă îți strângi ușor degetul inelar timp de cinci minute. Nu uita să rămâi calm/ă și să fii atent/ă la respirație.

5. Degetul mic

Degetul mic este responsabil pentru stima de sine, stres și nervozitate. Dacă ți-ai făcut un obicei din a te subestima, ar trebui să îți masezi degetul mic timp de cinci minute. Încearcă să te gândești la ceva drăguț când faci asta.

Palma

Apasă degetele unei mâini pe centrul palmei celeilalte mâini. Masează în mișcări circulare și inspiră și expiră adânc de trei ori. Reflexologii spun că palma simbolizează centrul emoțiilor și sentimentelor. Cercetările arată că masarea reguulată a palmei te ajută să previi greața, stresul, diareea și constipația.

Palmele alăturate

Această poziție este folosită de multe ori în meditație. Te ajută să te concentrezi și să-ți pui gândurile în ordine. Presându-și palmele una de alta poți și să îți îmbunătățești circulația sanguină.

Surya Mudra

Această poziție te va ajuta să-ți îmbunătățești digestia și metabolismul. Tehnica este folosită, de asemenea, pentru scăderea temperaturii sângelui și în cazul în care nu ai poftă de mâncare.

manuta-600x315-7692058
Dacă vrei să știi și alte moduri prin care te poți calma rapid, iată câteva sugestii:

1. Oprește-te din ce faci

Poți încerca să te calmezi oprind interacțiunea cu cee ace te supără. Spune-i celui cu care vorbești că ai nevoie să iei o pauză. Dacă ai mai mulți oameni prin preajmă, cere-ți scuze și mergi într-un loc liniștit, ca să îți calmezi gândurile.

2. Concentrează-ți atenția la simțurile tale

Atunci când suntem agitași, supărați sau furioși, corpurile noastre intră în stare de „luptă sau fugi” și este activat hormonul numit adrenalină, care mărește ritmul inimii și al respirației, îți încordează mușchii și îți comprimă vasele de sânge. Fii atent/ă la ce simți, la ce vezi, la ce auzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.