Top 10 activităţi de toamnă pe care să le faci cu copilul tău

Parcă mai ieri stăteam la această măsuţă şi scriam cum abia a sosit vara şi cum ne pregătim pentru plajă şi vacanţă. Şi acum mă pregătesc să scriu despre cum să ne bucurăm la maximum de zilele minunate de toamnă. Timpul trece mult prea repede, nu?

Nu ştiu câţi dintre voi aţi apucat să plecaţi în vacanţă, nu ştiu pe unde v-aţi purtat paşii în aceste luni caniculare şi nici cât aţi cheltuit pe distracţie. Meteorologii au anunţat că vom avea parte de o toamnă lungă şi însorită. O prelungire a verii de care încă ne mai bucurăm. Aşa că m-am gândit să fac o listă a activităţilor care sunt la îndemâna oricărui părinte care vrea să petreacă timp frumos alături de copilul său, activităţi care nu costă nimic sau mai nimic. Asta ca să nu mai existe cumva scuza că „nu am bani să facem sau să mergem!” 😀

Ieşiţi în parc la plimbare cu bicicletele, cu rolele sau la pas.

Plimbaţi-vă prin oraş şi priviţi arhitectura clădirilor, a străzilor, a parcurilor. Bucuraţi-vă de acest timp şi redescoperiţi frumuseţile oraşului în care locuiţi. Veţi rămâne uimiţi de cât de frumos poate fi.

Mergeţi undeva la curte. Dacă aveţi bunicii la ţară, este şi mai bine. Aerul curat şi faptul că puteţi fi împreună cu familia vă vor face să simţiţi ce este fericirea pură şi adevărată.

Jucaţi şotronul, bateţi mingea aşa cum o făceaţi în copilărie.

FOLLOW ME

Dacă vremea vă mai permite, bateţi-vă cu apă. În locul pistoalelor cu apă, puteţi folosi sticle de plastic al căror capac să îl găuriţi. E foarte simplu.

Sau mergeţi în Orăşelul Copiilor, acolo unde există amenajat un spaţiu de fântâni unde copiii şi adulţii se pot răcori sub jeturile de apă. De câte ori am trecut pe acolo, am văzut chipuri radiind de fericire şi lumină. Merită să încercaţi şi voi.

Pictaţi în aer liber, în parc, pe un deal sau la ţară. Natura vă va inspira şi, chiar dacă nu aveţi talent la desen, sunt convinsă că distracţia nu va lipsi. Apoi, înrămaţi opera de artă. Alesia e deja artistă la pictat 😀

Gătiţi împreună, dar depăşiţi stadiul de clătite. Încercaţi o prăjitură sau un tort răcoros din fructe de sezon.

Faceţi curăţenie, dar tot împreună. Nu vă sustrageţi şi nici pe cei mici nu îi scutiţi de această activitate. Din experienţă vă spun să vă păstraţi hotărârea de a curăţa tot cu cei mici, altfel veţi munci singuri 😀

Redaţi obiectelor de mobilier vechi o nouă faţă. Dacă aveţi scaune, mese, dulapuri peste care anii au lăsat urme adânci, nu ezitaţi să încercaţi să le vopsiţi şi chiar să le pictaţi. Va fi foarte distractiv şi, de câte ori veţi privi sau veţi folosi acele obiecte, vă veţi aminti de cei dragi alături de care le-aţi realizat.

Dacă aveţi şi alte idei de petrecere a timpului liber alături de cei dragi, nu ezitaţi să mi le împărtăşiţi şi mie. Vă invit şi pe pagina mea de Facebook. Zile însorite să avem, dragii mei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.