TOP 10 cele mai spectaculoase clădiri construite din sticlă

TOP 10 cele mai spectaculoase clădiri construite din sticlă

TOP 10 cele mai spectaculoase clădiri construite din sticlă. Sticla nu doar că înfrumusețează aspectul unei clădiri, dar și ajută la o mai bună protecție fonică și termică. Ba chiar mai mult, sticla permite luminii naturale să intre în clădire oferind o atmosferă plăcută și astfel păstrând o temperatură optimă.

Sticla a fost folosită prima dată în anul 1970 pentru construcția unor zgârie-nori în Statele Unite. Motivul pentru care a fost aleasă pentru această construcție impresionantă este datorită greutății sale. Aceasta are o greutate proprie redusă, ceea ce înseamnă că o structură de oțel cu fațade din sticlă este mai ușoară decât o construcție din beton sau cărămidă.

Dacă preferați stilul arhitectonic al clădirilor din SUA însă nu doriți ca intimitatea casei dvs să fie văzută, nu trebuie să vă faceți griji. Sticla este tratată cu un strat special care vă permite să observați panoramă din exterior, însă nu permite să priviți în interiorul casei. Cât de cool este asta?

Este momentul să vă prezentăm TOP 10 cele mai spectaculoase clădiri construite din sticlă

1. Sediul Departamentului pentru Sănătate din Țara Bascilor, Bilbao, Spania

Are un design unic fiind creată de Coll-Barreu Arquitectos. Este cea mai renumită clădire din Spania. Trebuie să recunoașteți că la prima vedere ați putea crede că în spatele sticlei se află o galerie de artă sau un muzeu. Însă, este o simplă clădire de birouri care permite pătrunderea luminii naturale creând o atmosferă relaxantă.

2. Hotel W din Barcelona, Spania

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Este situat lângă plaja Barceloneta. Hotelul W Barcelona seamănă cu o navă maritimă și cu siguranță o să vă capteze atenția dacă veți ajunge să o vedeți.

3. Institutul de Sunet și Imagine, Olanda

Acest design unic a fost creat în special pentru tinerii arhitecți care vor să se afirme. Este un design simplu și cu bun gust. Fiecare geam de sticlă colorat crează un efect foarte interesant.

4. Marele Teatru Național din Beijing, China

Construcția are o suprafață de 150.000 m2. A durat 5 ani pentru ca imobilul să arate astfel. Are formă de ou, iar ziua lumina pătrunde prin acoperișul din sticlă luminată, ăn timp ce seara cei din exterior pot vedea ce se întâmplă în interior.

5. ”Fred și Ginger” din Praga. Este numită și ”Clădirea dansatoare”

Clădirea se aseamănă cu doi dansatori, iar pe acoperișul său este un restaurant franțuzesc cu o panoramă uimitoare.

6. ”The Gherkin” 30 St Mary Axe, Londra, Marea Britanie

Acest zgârâie nori din Londra este una dintre cele mai impreionante clădiri din anul 2004. A fost constuită într-un stil neo-modernist. Are 41 de etaje și este învelită în 24.000 m de sticlă. Oferă o priveliște minunată deasupra orașului.

7. Piramida Muzeului Luvru, Paris, Franța

Legenda spune că pentru construirea acestei clădire a fost necesare 666 de bucăți de sticlă. Acesta reprezentând numărul diavolului. Din această cauză multora le-a fost teamă să vină pentru a vizita muzeul.

8. The Aldar Headquarters Building, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

9. Grădina Botanică din Curitiba, Brazilia

10. Institutul de tehnologie din Kanagawa, Tokyo, Japonia

Are o singură cameră cu o suprafață de 2000 m2. Construcția este realizată din panouri de sticlă și coloane de oțel albe de diferite forme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.