TOP 10 cele mai spectaculoase clădiri construite din sticlă

TOP 10 cele mai spectaculoase clădiri construite din sticlă

TOP 10 cele mai spectaculoase clădiri construite din sticlă. Sticla nu doar că înfrumusețează aspectul unei clădiri, dar și ajută la o mai bună protecție fonică și termică. Ba chiar mai mult, sticla permite luminii naturale să intre în clădire oferind o atmosferă plăcută și astfel păstrând o temperatură optimă.

Sticla a fost folosită prima dată în anul 1970 pentru construcția unor zgârie-nori în Statele Unite. Motivul pentru care a fost aleasă pentru această construcție impresionantă este datorită greutății sale. Aceasta are o greutate proprie redusă, ceea ce înseamnă că o structură de oțel cu fațade din sticlă este mai ușoară decât o construcție din beton sau cărămidă.

Dacă preferați stilul arhitectonic al clădirilor din SUA însă nu doriți ca intimitatea casei dvs să fie văzută, nu trebuie să vă faceți griji. Sticla este tratată cu un strat special care vă permite să observați panoramă din exterior, însă nu permite să priviți în interiorul casei. Cât de cool este asta?

Este momentul să vă prezentăm TOP 10 cele mai spectaculoase clădiri construite din sticlă

1. Sediul Departamentului pentru Sănătate din Țara Bascilor, Bilbao, Spania


Are un design unic fiind creată de Coll-Barreu Arquitectos. Este cea mai renumită clădire din Spania. Trebuie să recunoașteți că la prima vedere ați putea crede că în spatele sticlei se află o galerie de artă sau un muzeu. Însă, este o simplă clădire de birouri care permite pătrunderea luminii naturale creând o atmosferă relaxantă.

2. Hotel W din Barcelona, Spania

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Este situat lângă plaja Barceloneta. Hotelul W Barcelona seamănă cu o navă maritimă și cu siguranță o să vă capteze atenția dacă veți ajunge să o vedeți.

3. Institutul de Sunet și Imagine, Olanda

Acest design unic a fost creat în special pentru tinerii arhitecți care vor să se afirme. Este un design simplu și cu bun gust. Fiecare geam de sticlă colorat crează un efect foarte interesant.

4. Marele Teatru Național din Beijing, China

Construcția are o suprafață de 150.000 m2. A durat 5 ani pentru ca imobilul să arate astfel. Are formă de ou, iar ziua lumina pătrunde prin acoperișul din sticlă luminată, ăn timp ce seara cei din exterior pot vedea ce se întâmplă în interior.

5. ”Fred și Ginger” din Praga. Este numită și ”Clădirea dansatoare”

Clădirea se aseamănă cu doi dansatori, iar pe acoperișul său este un restaurant franțuzesc cu o panoramă uimitoare.

6. ”The Gherkin” 30 St Mary Axe, Londra, Marea Britanie

Acest zgârâie nori din Londra este una dintre cele mai impreionante clădiri din anul 2004. A fost constuită într-un stil neo-modernist. Are 41 de etaje și este învelită în 24.000 m de sticlă. Oferă o priveliște minunată deasupra orașului.

7. Piramida Muzeului Luvru, Paris, Franța

Legenda spune că pentru construirea acestei clădire a fost necesare 666 de bucăți de sticlă. Acesta reprezentând numărul diavolului. Din această cauză multora le-a fost teamă să vină pentru a vizita muzeul.

8. The Aldar Headquarters Building, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

9. Grădina Botanică din Curitiba, Brazilia

10. Institutul de tehnologie din Kanagawa, Tokyo, Japonia

Are o singură cameră cu o suprafață de 2000 m2. Construcția este realizată din panouri de sticlă și coloane de oțel albe de diferite forme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.