Mi se pare incredibil că deja ne aflăm în preajma Paștelui. Uneori nu-mi vine să cred cât de repede trece timpul și cum cresc copiii cât ai clipi. Cred că nostalgia asta de Primăvară este resimțită de toți părinții …
Revenind la lucruri mai vesele, mă bucur măcar că anul acesta (cel puțin până acum) nu mai sunt restricții așa mari de circulație și putem să ne întâlnim cu cei dragi. Majoritatea membrilor familiei mele s-au vaccinat, așa că ne simțim în siguranță.
Paștele de anul acesta cred că va fi pentru mulți dintre noi speranța unui nou început, pentru că eu sunt optimistă și sper ca toate măsurile recomandate în prezent ne vor ajuta să avem o primăvară și o vară mai liniștite.
Cât despre pregătirile pentru Paște, nu aș spune că sunt o persoană superstițioasă, dar îmi place să cred că anumite obiceiuri sunt purtătoare de noroc.
Tradiții de Paște care îți poartă noroc tot anul
1. Înnoitul de Paște
Una dintre tradițiile mele preferate de Paște este „înnoitul”. Țin minte că în fiecare an mergeam cu familia la cumpărături și abia așteptam să purtăm hainele noi la biserică și în Duminica Paștelui.
Nu știu cât de mult este o tradiție transmisă din moși strămoși și cât este o găselniță a părinților prin care să te facă să aștepți hainele de primăvară pe care ar fi trebuit oricum să ți le ia (copiii cresc cu viteza luminii, iar mărimile hainelor se schimbă cu aceeași rapiditate), însă pentru mine, și mulți alți prieteni din generația mea, este un semn de purificare și noroc.
Mi-am dorit să transmit și eu mai departe tradiția copiilor mei, așa că vă arătăm astăzi ce haine le-am comandat de la H&M:
Dacă încă nu ați apucat să mergeți la cumpărături și v-au inspirat ținutele noastre, am o veste super bună: dacă sunteți membri ai Programului de Loialitate, în perioada 23.04 – 01.05 beneficiați de 20% reducere la toate produsele pentru copii. Găsiți mai multe informații despre campanie și ofertele disponibile pe site-ul HM.
2. Lumina adusă de la biserică
Un alt lucru pe care obișnuiam să îl facem era să ne întoarcem cu lumânările aprinse din Noaptea Învierii și să le lăsăm aprinse în fața casei.
3. Spălarea feței cu apă în care au fost puse monede
Un alt obicei aducător de noroc pe care l-am învățat de la bunica mea este să te speli în dimineața Paștelui cu apă în care ai pus bani. Se spune că în felul acesta vei avea noroc la bani.
4. Anafura
În zilele de Paște nu mâncăm nimic înainte să ne aducă Tata anafura de la biserică, pe care se spune că trebuie să o mănânci pe stomacul gol, după ce te-ai spălat și ți-ai făcut rugăciunea.
Pe lângă aceste obiceiuri, bineînțeles că Paștele este pentru mine o bucurie, pentru că mama gătește toate bunătățile la care visăm. Prăjitura copilăriei mele este „Televizor” și nu lipsește de pe mesele noastre în niciun an.
Sper că va fi frumos afară ca să putem organiza și o vânătoare de ouă – activitatea preferată a copiilor.
Sunt curioasă din ce zone sunteți voi și ce astfel de tradiții sau obiceiuri aduc noroc în zona voastră.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?
- Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
- Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
- Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
- Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI