Tratamente cu alge marine – secretul frumuseții femeilor din Franța

Tratamente cu alge marine - secretul frumuseții femeilor din Franța

Franțuzoaicele sunt extrem de atente la rutina lor de frumusețe, care se concentrează pe îngrijirea preventivă și proactivă a pielii. Tratamentul lor cu alge marine implică înfășurarea corpului în alge marine, folosirea pulpei acestora ca mască pentru față și păr, printre o mulțime de alte lucruri. Acest lucru nu se limitează doar la Franța, pentru că și oamenii din Filipine, Bali, Suedia, Caraibe și alte câteva regiuni cu vedere spre mare practică acest lucru.

Litoralul indian are o mare varietate de alge marine, dar, din păcate, această resursă este neexploatată. Cu toate acestea, puteți găsi online alge marine îmbuteliate sau puteți încerca produse infuzate cu alge marine. Acestea au proprietăți excelente anti-îmbătrânire și de reparare a pielii.

Dintre cele peste 30.000 de specii de alge identificate, doar aproximativ o duzină au fost studiate pentru utilizarea lor în îngrijirea pielii. „Unele forme de alge sunt strămoșii tuturor plantelor terestre, ceea ce arată rezistența, vitalitatea și puterea acestor plante simple”, spune Allison McNamara, fondatoarea Mara Skincare. Ginger King, un chimist cosmetic cu expertiză în ingrediente marine, spune că algele sunt o mină de aur pentru îngrijirea pielii. „Oamenii de știință și acvacultori au descoperit modalități de a extrage cantități mari de aminoacizi, vitamine, minerale, acizi grași esențiali și antioxidanți din algele marine, care pot fi apoi infuzate în produsele de îngrijire a pielii pentru a hidrata și detoxifia pielea, precum și pentru a stimula microcirculația și a proteja celulele de daunele oxidative.”

Considerată cea mai bogată în antioxidanți dintre cele trei macroalge datorită pigmentului său de clorofilă, s-a demonstrat că algele verzi repară deteriorarea ADN-ului asociată cu daunele cauzate de soare pe termen lung, spune Dr. Linkner. „Acest grup de alge este cunoscut în mod obișnuit sub numele de fotolizozomi, care pot manipula lumina pentru a inversa oxidarea UV”, adaugă ea, „iar acest tip de mecanism de apărare este acum încorporat în produsele de protecție solară din noua eră.” Algele verzi sunt, de asemenea, încărcate cu vitamina C iluminatoare, care are puterea de a inhiba tirozinaza, o enzimă care promovează producția de melanină în piele, ceea ce duce la apariția petelor întunecate și a decolorării.

Algele pot fi benefice pentru îndepărtarea acumulărilor și reziduurilor de produse, precum și a excesului de sebum (substanța uleioasă și ceroasă pe care o găsiți uneori pe scalp). De asemenea, conține substanțe nutritive benefice, cum ar fi vitaminele A, B1, B2, B6, C și niacina, toate acestea fiind hrănitoare și excelente pentru rezistența și sănătatea părului pe termen lung. Ajută la prevenirea căderii părului, iar pentru cei predispuși la mătreață, algele sunt, de asemenea, un excelent antiiritant – ajutând la calmarea scalpului și la reducerea descuamării. Pe lângă curățare, tratamentul cu alge funcționează, de asemenea, ca o infuzie de hidratare pentru părul dumneavoastră.

Spirulină + Chlorella

FOLLOW ME

Cele mai multe produse moderne de îngrijire a pielii care conțin alge prezintă o combinație de macroplante și microorganisme dense în nutrienți. Două microalgii popularizate sunt spirulina, o cianobacterie care este ușor de identificat după culoarea sa vibrantă albastru-verde, care provine de la un pigment numit ficocianină; și Chlorella, o microalgă verde care crește în apă dulce. Ambele au fost considerate „superalimente de frumusețe” nu numai pentru capacitatea lor antioxidantă – ajută la neutralizarea radicalilor liberi și a altor toxine care rezultă din expunerea pielii la razele UV și la poluare – ci și pentru proprietățile lor antiinflamatorii și de iluminare. Împreună, acestea constituie o apărare puternică împotriva semnelor de îmbătrânire.

Algenist a descoperit recent o modalitate de a extrage acidul L-ascorbic pur (o formă de vitamina C) din spirulină, care este ingredientul cheie – și primul de acest fel – din cel mai recent produs al său. „În studiile noastre, această nouă vitamină C din alge albastre a depășit alte forme de vitamina C testate și utilizate în mod obișnuit și alte ingrediente de iluminare folosite pentru a viza în mod specific pigmentarea”, spune Tammy Yaiser, vicepreședinte al dezvoltării de produse pentru Algenist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.