Trei sfaturi pentru fiecare zodie în 2016

Ştiţi cum se spune: dacă e de bine, atunci cred. Dacă nu e de bine, atunci mă amuz. Ceea ce vă doresc şi în Noul An. Să aveţi din ce alege ;).

Berbec

 1. Construiește-ți succesul material!

Marte îți schimbă în 2016 viziunea asupra vieții. Devenind mai înțelept, ești pregătit să iei provocările cu mai multă încredere. E un an bun de investiții, împrumuturi, dobânzi și bani ce vin ca recompensă, bonus sau moștenire.

 1. Ia lucrurile pas cu pas!

Încarcă să te implici 100% în tot ce faci, de fiecare dată. Fă lucrurile pe rând. ‘Focus’-ul îți aduce rezultatele dorite. Nu te arunca în prea multe direcții simultan, pentru că intri în criză de timp și nervi.

 1. Pregătește-te pentru testul relațiilor!

Din toamnă, cu Jupiter în Balanță, vezi fața oamenilor din viața ta. Ți se adeveresc convingerile. Oamenii în care ai încredere ies în evidență, dar, în paralel, ești expus la trădări și dezamăgiri. Trăiești experiențe duale, duplicitare, teatrale, așa că fii tu integru pentru a atrage același comportament la celălalt!

 

FOLLOW ME

Taur

 1. Înarmează-te cu răbdare!

Este un an de acțiune, în care ceilalți te țin în priză. Ești pus deseori în rolul de mediator, trecând prin adevărate perioade de criză relaționale. Poți să te trezești în rolul de agresor sau victimă în relații.

 1. Rescrie-ți idealurile!

Anul acesta, nu prea ies lucrurile cum ai vrea tu. Trebuie să renunți la așteptările nerealiste de la partener ori familie sau să recunoști că, deocamdată, nu dispui de suficienți bani pentru proiectele tale îndrăznețe.  Fii mai pragmatic!

 1. Ieși din rolul de justițiar!

Din septembrie încolo, cu Jupiter în Balanță, încearcă să nu fac prea mult în locul altora și să nu ajuți mai mult decât trebuie! Înainte de a lua apărarea cuiva sau de a băga mâna în fo pentru cineva, asigură-te că nu ești folosit!

 

Gemeni

 1. Acceptă că meriți ce și se întâmplă!

Tema anului pare a fi pentru tine asumarea responsabilității fața de propria viață! Recunoaște că ești unde ești pentru că tu ai făcut alegerile respective! Mercur retrogradează în semnele de Pământ, care îți ocupă casele karmice. Încetează să mai dai vina pe alții, iartă și fă tu primul pas spre împăcări!

 1. Fă-ți proiecte de familie!

Hotărăște-te unde este acasă pentru tine și cum vrei să arate viața ta de familie, fără să dictezi cum să se comporte ceilalți! Este un an bun de reunire a celor dragi, de reconciliere, de mutare, renovare, tranzacții imobiliare. Se întrevede îmbunătățirea condițiilor de locuit.

 1. Asumă-ți responsabilități în relații!

Este un an în care probele, încercările și blocajele celorlalți te motivează. Nu prea ai încotro și te mobilizezi pentru că ceilalți au nevoie de tine. Cu cât dai mai mult, cu cât ai grijă și susții partenerul, copiii, clienții, asociații, cu atât primești. Ești talismanul celorlalți. Abundența vine prin tine, pentru alții, dar și pentru tine, indirect.

 

Rac

 1. Nu-ți mai băga nasul în oala altuia!

Fiind guvernat de Lună, ești puternic influențat de eclipse. Iar anul acesta, eclipsele se petrec pe axa comunicării, a dialogului, a interacțiunilor. Stai departe de bârfe și nu-i judeca pe alții, pentru că ți se poate întâmpla ce condamni la alții! Nu te amesteca în viețile celorlalți, pentru că vei fi de vină! Mai bine să nu știi și să ții pentru tine: ‘N-am văzut, n-am auzit nimic.’

 1. Pune-te la punct cu tehnologia!

Anul acesta ții pasul cu schimbările tehnicii. Accesezi distanțele pe căi moderne: prin comunicare (îți iei alt telefon, comunici pe WhatsApp, pe Skype, schimbi laptopul, îți faci un blog, folosești mai des internetul) sau printr-un mijloc de transport (îți iei mașină, îți schimbi mașina, cumperi bicicletă etc.).

 1. Renunță să te bați pentru cauze pierdute!

Anul acesta înveți să accepți că ceea ce credeai că e bine pentru tine nu e neapărat bine pentru tine. Îți schimbi radical convingerile și nu te mai zbați să faci lucruri cu forța. Riști să te epuizezi și chiar să te îmbolnăvești dacă te lupți să- schimbi pe alții, Cedează frâiele și nu-i mai modela pe ceilalți cum vrei tu să devină!

 

Leu

 1. Problemele tale nu se rezolvă singure, ia atitudine!

Nu poți să fugi anul ăsta! Lucrurile pe care le eviți, le ocolești, le amâni, de care ți-e frică, îți explodează în față! În special în relația de cuplu și în cea cu copiii. Confruntarea directă cu orice situație care îți produce disconfort este recomandabilă. Dacă lași să treacă ceea ce nu-ți place, va fi tot mai rău!

 1. Fă economii!

E e așteptat să ieși anul acesta din găurile financiare. De aceea, munca este purtătoare de abundență și s-ar putea să mai ai nevoie de buzunare ca să ai unde să pui banii Pe de altă parte, ia-ți buzunare cu fermoar, pentru că, de prea multă bucurie, poți da în patima cheltuielilor. Shoppingul poate deveni un viciu și atunci, degeaba câștigi mai mult, dacă ești mână spartă.

 1. Renunță la vânătoarea de trofee!

Îți place să fii invidiat și să sta deasupra celorlalți, dar anul acesta te convingi că funcția sau orgoliul de a avea lângă tine cel mai dorit partener nu-ți aduce neapărat un plus. S-ar putea să te trezești că ceea ce ai obținut și îți hrănește superioritatea e doar un trofeu într-o vitrină. Lucrurile pentru care ești admirat nu te fac neapărat și fericit!

 

Fecioară

 1. Gândește-te mai mult la tine!

Mercur, patronul tău, retrograd în 2015 în semnele de Pământ, inclusiv la tine acasă, te face să te gândești mai mult la interesele tale personale, decât la binele altora. Fă tot posibilul să te simți bine în pielea ta. Schimbă-ți look-ul și stilul de viață. Fii mai activ și ai grijă de cum arăți. Ești preocupat de un termen la modă: ‘wellness’ (adiă ‘stare de bine pe toate planurile’).

 1. Spune NU!

Anul acesta îți exersezi din plin autocontrolul. Este un an în care este benefic să te abții, să te înfrânezi, să te cenzurezi. În primul rând, ține-ți greutatea sub control! Înfrânează-ți pornirile de a rezolva treburile altora! Trăiește-ți propria viață, nu pe a celorlalți!

 1. Descalecă de pe ceilalți!

Nu-ți mai trage orgoliul din cât de mult îi ajuți pe alții, pentru că riști să te îmbolnăvești. Renunță la impresia că, fără tine, nu se descurcă ceilalți! Dimpotrivă, ca să te înveți minte să nu mai dai cu biciul și să-i mâni pe ceilalți în direcția în care vrei tu, așteaptă-te să fii dezamăgit sau trădat fix de cei în care investești cel mai mult! Dacă îi ajuți, nu înseamnă neapărat că le faci și bine!

 

Balanță

 1. Vezi-ți de sănătate!

De departe, este cel mai vulnerabil punct al anului. Ai nevoie de boală ca să te gândești la tine. Fiind atât de preocupat de alții și de supărat că nu reușești să-i schimbi sau să ajungi la ei, îți iei o pauză ca să te ocupi strict de corpul tău.

 1. Ia decizii în ceasul al 12-lea, măcar!

Anul acesta simți din plin că ești victima propriilor indecizii. Vine peste tine tot ce nu ai rezolvat. Toate amânările te conving că nu ajungi nicăieri dacă nu iei tu atitudine! Trebuie să repari ceea ce ai evitat mult timp, să te confrunți direct cu problemele, să dai ochii cu ‘dușmanul’. Trebuie să faci lucruri pe care nu ai vrea să le faci, așa că îți este de două ori mai greu, mai ales să închei capitole. Încetează să te plângi! A nu face alegeri este o alegere care te ajunge din urmă.

 1. Profită de situațiile de criză!

Din septembrie, când ajunge Jupiter în zodia ta, rezolvi situațiile blocate din viața de familie. Relația cu partenerul se clarifică, la fel și cea cu părinții, copiii sau rudele. Dar trebuie să ajungi lat, în punctul în care nu mai poți și nu mai suporți, ca să rupi pisica sau să pui piciorul în prag. Anul acesta ești ca la examenul auto, la proba de urcare în rampă. Până nu ești jos de tot, la poalele dealului, cu frâna de mână trasă, nu o iei în sus!

 

Scorpion

 1. Schimbă direcția!

2016 este pentru tine anul unui viraj spectaculos! Mai ales viața profesională se reînnoiește. O iei de jos, de la capăt și refuzi să te plafonezi.

 1. Deschide ușa prosperității!

Marte în zodia ta, la el acasă, este vedeta anului. Ai vânt în pânze, ești inspirat, plin de forță. Nu-ți stă nimic în cale. Înhamă-te la proiecte mari și viața te recompensează! Succesul material îți dă încredere și te instalează într-un confort pe toate planurile.

 1. Învață să pierzi, ca să câștigi!

În ultima parte a anului, mai ales, ai numai de profitat dacă nu te agăți de convingeri! Dacă asculți sfaturile celorlalți și nu te mai pui contra la orice vine spre tine, s-ar putea să dregi foarte multe relații. Lăsând de la tine, primești numai avantaje și satisfacții personale.

 

Săgetător

 1. Urmărește-ți interesul!

Anul acesta îi lași pe ceilalți în pace. Atât la serviciu, cât și în familie, anticipezi ce urmează să se întâmple, dar te resemnezi că oamenii fac oricum ce vor ei, indiferent ce le spui tu. Ia-ți mâna de pe ceilalți, nu mai da sfaturi celor ce nu ascultă și urmărește doar să-ți fie ție bine!

 1. Lasă lucrurile să ți se întâmple!

Spre deosebire de majoritatea zodiilor, ție lucrurile bune i se întâmplă abia atunci când nici nu mai sper sau când uiți de ele! Așa apar rezolvările miraculoase, care sunt de ordin material. Se deblochează o vânzare, o tranzacție sau o închiriere, un act de proprietate pe un imobil sau un teren, un partaj, o separare de bunuri.

 1. Așteaptă-l pe Moș Crăciun!

Indiferent de obstacole, e de așteptat ca finalul de an să vină cu vești pline de bucurie. Sufletul ți se umple cu iubire, cu reușite personale în viața afectivă sau cu bucurii ale copiilor sau nepoților.

 

Capricorn

 1. Ai grijă să nu ți se urce succesul la cap!

Anul acesta treci prin teste ale puterii. Când ajungi pe val, când totul iese cum ai vrut, când ai obținut ce îți dorea, când i-ai făcut pe ceilalți să acționeze cum vrei tu, abia atunci ești cel mai vulnerabil și ușor de rănit! Nu te îndatora la alții, pentru că începi să plătești prețul și să devii sclavul puterii pe care ai vrut-o și a obținut-o.

 1. Acceptă că ce s-a stricat, nu se mai repară!

Pentru că ai fost ambițios, ai obținut lucruri de care nu aveai neapărat nevoie, doar ca să demonstrezi sau să te răzbuni. Acum ți dai seama că e prea târziu să îndrepți niște situații în care ai exagerat. Lasă trecutul în urmă și acceptă că nimic din ce a fost nu se mai întoarce! Ai făcut-o? Suporți.

 1. Trage la căruță!

Din septembrie, cu Jupiter în Balanță, reușești să-ți evaluezi corect viața și să accepți consecințele propriilor fapte. Nu ai încotro, așa că trebuie să duci toate deciziile la care te-ai înhămat. ‘Tu le faci, tu le tragi!’ Iei totul asupra ta, te bazezi pe tine, accepți că, în multe cazuri, ți-ai făcut-o cu mâna ta, și realizezi că există o singură cale: să dai înainte!

 

Vărsător

 1. Stabilește-ți lista de priorități!

Anul poate fi haotic din pricină că ești asaltat de planuri, idei , perspective. Ai nevoie să te organizezi și să te concentrezi pe fiecare obiectiv pe rând, să faci totul pas cu pas! Altfel, te împrăștii și te irosești. Fă-ți listă, ia-ți agendă sau secretară și nu sări la următoarea etapă decât după ce ai bifat proiectul curent. Nu iese nimic pe sărite!

 1. Culege roadele!

Ești una din zodiile răsfățate, pentru că îți vin din urmă recompense, premii, bani, privilegii. Primești recunoaștere și ești promovat pentru parcursul tău. Evaluează însă, de fiecare dată, ce trebuie să dai la schimb pentru ceea ce primești. Unele daruri s-ar putea să te îndatoreze.

 1. Nu te mulțumi cu puțin!

Ultima parte a anului te poate propulsa spre înălțimi amețitoare. De aceea, trebuie să-ți dai voie să accepți că meriți tot ce e mai bun și să visezi. Te poți trezi în situația de a evolua în cercuri elitiste, de a-ți depăși standardele, de a fi în ‘top class’. Faci saltul într-o altă lume, depășindu-ți limitele.

 

Pești

 1. Împarte responsabilitățile!

Prima jumătate a anului te scoate din rutina în care te aflai. Te miști din loc, faci lucrurile altfel, îți schimbi atitudinea. Relațiile, mai ales cea de cuplu, sunt prioritare. Înveți să mergi pe mâna partenerului sau a altcuiva, cedezi din responsabilitățile pe care ți le asumai doar tu. Toate sarcinile se împart la doi anul acesta. Partenerul sau altcineva își asumă mare parte din zonele unde tu dețineai monopolul.

 1. Reinventează-te profesional!

Anul acesta îți aduce un salt socio-profesional. O iei de la capăt, de jos, schimbi jobul, echipa, poate chiar meseria. Vrei mai mult, iar aspirațiile îți sunt recompensate. Proiectele profesionale îți asigură un confort material în perspectivă. Pui cărămidă peste cărămidă să-ți construiești starea de bine.

 1. Împărtășește tot ceea ce ești și ce ai!

Ultima treime a anului  îți permite să pui în practică tot ce ai acumulat până acum. Ai parte de susținere, de bune recomandări, de oportunități, de recunoașterea meritelor. Plecând de la ceea ce dobândești individual, pui totul la comun. Realizările și satisfacțiile vin ‘împreună’ cu partenerul. Ba chiar reușitele materiale sau sociale ale partenerului pot să te propulseze și pe tine. După ce îți câștigi locul pe podium, după ce devii numărul ‘unu’, ajungi să te identifici cu succesul în ‘doi’.

 

Mulțumim, Valeriu Mihai Pănoiu pentru sfaturi!

0 comentarii pe “Trei sfaturi pentru fiecare zodie în 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.