Trei reguli de care trebuie să ții cont în alegerea vestimentației pentru sezonul rece

Când toată lumea aștepta soarele de primavără, de fapt, ne-am reîntâlnit cu ninsori și gerul unei ierni autentice. Vestimentația sezonului rece rămâne în continuare importantă. Și pentru că lucrurile pot fi întotdeauna simple și cu stil, iată trei reguli importante în ceea ce privește articolele vestimentare pe care le alegem în sezonul rece.

Ioana Popârlan, specialist imagine Lo Spaccio ne-a oferit trei tipsuri necesare pentru a aborda cu stil sezonul rece, dar ținând cont și de confort.

1032 (2) (426x640)

  1. Strat peste strat peste strat! Cheia pentru vestimentația sezonului rece se numește stratificare. De exemplu, poartă un tricou, sub un pulover, sub un sacou. Poartă cel puțin 3 straturi și aerul dintre ele te va ajuta să îți fie cald. Ține cont că straturile să fie lejere și nu foarte fixe.

Ultimul strat, exterior trebuie să blocheze vântul și apa. Alege jachetele matlasate din bumbac sau lână țesută foarte des și apoi impermeabilizate. O variantă sport poate fi cea din fâș cu puf de gâscă. La noi, prin tradiție, sunt populare cojoacele din blană de oaie, foarte eficiente împotriva gerului, mai ales dacă sunt și peliculizate.

 

  1. Punctul pe accesorii! Nu trebuie să lipsească din ținută pentru vremea rece accesorii ca pălăria sau căciula,BAIAT PARDESIU (2) (430x640) fularul și mănușile. Până la 60% din temperatura corpului se poate pierde dacă ai capul descoperit!

Atenție la razele soarelui care sunt amplificate de zăpadă și poartă ochelari de soare cu protecție UV.

Shooting iunie 2012 -585 (2) (426x640)

  1. Etichetele de compoziție la control! Alege îmbrăcăminte din fibre ca lâna, cașmirul, mătasea, mohair etc. Acestea au proprietăți naturale de a reține căldura fără a bloca trecerea aerului. Există excepții în cazul fibrelor sintetice utilizate pentru îmbrăcămintea sport, cum ar fi fleece-ul. Fleece-ul nu este totuși o alegere elegantă pentru oraș, nici măcar iarna.

Recomandăm pantalonii din catifea reiată sau gabardină de bumbac  groasă și flușată. Aceltia au trecut testul temperaturilor scăzute. Nu sunt potriviți pantalonii din denim pentru că absorb umezeala și rămân uzi timp îndelungat.

Tot legat de denim, dacă porți de obicei pantaloni foarte strâmți, mai gândește-te dacă să o faci și iarna. Piesele de vestimentație ultra strâmte restricționează circulația sanguină și astfel îți va fi mult, mult mai frig! Brrr!

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.