8 TRUCURI pentru WhatsApp foarte UTILE pe care puțini le știu

Având peste 800 de miliaone de utilizatori activi, WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații și utilizatorii descoperă mereu funcții noi care îmbunătățesc  experiența din timpul utilizării.

Dacă folosești zilinic aplicația WhatsApp, probabil că aceasta nu este un mister pentru tine, însă sunt și multe persoane care nu sunt conștiente de numeroasele posibilități pe care le au. Iată o listă cu cele mai bune trucuri pe Whatsapp pe care le poți folosi:

1. Cum folosești WhatsApp pe PC/laptop

Dacă vrei să ai acces la mesajele tale și pe laptop sau PC tot ce trebuie să faci e să accesezi  web.whatsapp.com și să scanezi codul QR folosind opțiunea WebWhatsApp din meniul aplicației mobile.

2. Cum ascunzi activitatea

Probabil ai observat și tu că poți vedea când au fost ultima oară prietenii tăi pe WhatsApp, pentru că apare la statusul contactului ”Last seen on…”. Dacă vrei ca oamenii să nu poată vedea când ai fost ultima oară activ pe WhatsApp, accesează meniul, apoi ”Setting”, ”Account” și ”Privacy”. La ”Status” poți selecta ”Nobody” și astfel nu va mai vedea nimeni când ai fost online ultima oară. Partea proastă este că nici tu nu vei mai putea vedea când au fost activi ceilalți.

FOLLOW ME

3. Cum securizezi aplicația

Dacă vrei ca datele tale să fie în mai mare siguranță și ai nevoie de o protecție mai mare, poți folosi aplicații precum Messenger and Chat Lock, AppLock și Smart AppLock, WhatsApp Locker,  Lock for Whats Messenger. Nu sunt valabile și pentru utilizatorii de iOS.

4. Cum transferi conversațiile

Dacă vrei să salvezi conversațiile de pe WhatsApp, poți face asta foarte ușor cu un Android și un card microSD. Selectează meniul, apoi ”Settings”, ”Chat Settings” și ”Blackup Conversations”. Informațiile vor fi transferate ulterior, odată cu cardul. Dacă nu ai card, vei avea nevoie de un manager de fișiere pentru a accesa sdcard/WhatsApp, locația la care sunt stocate datele, și pentru a le transfera. Dacă ai iOS, poți găsi instrucțiunile  pe site-ul Apple.

5. Cum oprești notificările pentru o conversație

Notificările pe care le primești din anumite conversații sau grupuri pot fi destul de enervante. Dacă nu vrei să-ți mai sune telefonul de 100 de ori pe minut, dar nici nu vrei să părăsești grupul, deschide grupul, selecează meniul din dreapta sus și alege „mute”, apoi „show notification”. Poți opri notificările pentru 8 ore,  o săptămână, un an sau pentru totdeauna. Dacă ai iPhone, selectează grupul, click pe pe subiect pentru a vedea informațiile și selectează ”Mute”.

6. Cum trimiți multe mesaje private fără a crea un grup

Poți trimite mesaj mai multor persoane fără a face un grup prin funcția „Broadcast”. Pe Android trebuie să selectezi funcția
„New Broadcast” din meniu, iar pentru iOS, selectează „Chats”, apoi „Broadcast Lists” și „New List”. Răspunsurile persoanelor care primesc mesajul va fi văzut numai de persoana care a inițiat conversația.

7. Cum verifici ora la care a fost citit mesajul

Atunci când sub mesaj sunt două semne „check” gri, înseamnă că mesajul a fost trimis cu succes. Când semenele sunt albastre, înseamnă că a fost citit. Totuși, dacă vrei mai multe informații, ține degetul apăsat pe mesjul trimis de tine, apoi selectează „info”.

 

8. Cum recuperezi mesaje șterse

Dacă ți s-a întâmplat să ștergi anumite mesaje și să-ți dai seama mai târziu că aveai nevoie de ele, trebuie să știi că WhatsApp face backup la mesaje în fiecare dimineață la ora 4, iar dacă vrei să recuperezi mesajele cea mai simplă cale e să dezinstalezi aplicați și să reintastlezi.  În acest mod vei putea recupera mesajele din ultimele 7 zile. Pentru a accesa mesaje mai vechi de 7 zile, trebuie să instalezi o aplicație de administrarea fișierelor. Acestea se găsesc în  „sdcard/WhatsApp/Databases”. Fișierul care te interesează trebuie redenumit msgstore.db.crypt, iar apoi trebuie să accesezi „Settings”, „Apps” și „WhatsApp”. Click pe „Clear Data” și restabiliți în continuare baza de date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.