Iaurtul grecesc a devenit o celebritate în lumea lactatelor. Atât prietenele cât și nutriționiștii îl laudă pentru conținutul mare de proteine și probiotice dar și pentru gustul bun, textura cremoasă și efectul răcoros. Din fericire, poți să-l incluzi în dieta ta atât la micul dejun, cât și la felul principal, fără să devină plictisitor. Iată câteva rețete pentru fiecare moment al zilei:
1.Mic dejun
- clătite cu iaurt și afine, pentru dimineți ușoare
- ouă florentine cu spanac și pesto din roșii uscate
- plăcintă cu mere, quinoa, nuci, scorțișoară..iaurt desigur – îți lasă gura apă!
2. Fel principal
- paste cu dovlecei, roșii, usturoi și sos din lămâie și iaurt – fresh, dietetic, o nebunie!
- pui cu parmezan și iaurt grecesc
- platou de vinete coapte, roșii, castraveți murați și iaurt; cu puțin rozmarin și ceapă franțuzească, îți vei impresiona musafirii!
3. Supe, salate și garnituri
- supă cremă din dovleac, țelină, praz și iaurt, asezonată cu usturoi, suc de lămâie și coriandru
- salată picantă de ton și iaurt; ingredient „secret” – jalapenos!
- piure delicios cu iaurt, ulei de măsline și condimente savuroase
4. Sosuri
- când două superalimente se întâlnesc, iese un sos de nota 10! Ai nevoie de avocado, iaurt și condimente 😉
- tzatziki cu sfeclă – trebuie să încerci!
- sos cu iaurt, nuci, usturoi tocat, mărar
5. Desert
FOLLOW ME
- tartă de lămâie cu rozmarin și iaurt
- pere coapte cu iaurt grecesc, sirop de arțar și granola
- cheesecake plin de proteine cu iaurt grecesc, tofu(!), extract de vanilie